RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moderat prisøkning i indre by


 
  Foto: ARKIVFOTO:
Sagene har litt høyere boligprisutvikling enn byen generelt, mens Gamle Oslo og Grünerløkka ligger like under gjennomsnittet.

INDRE BY: Likevel har alle tre bydelene høyere kvadratmeterpriser i september i år enn året før. Og året før der igjen (se faktaboks).

Hvis vi ser tilbake til bydelsstatistikkens oppstart i 2003 har prisene på leiligheter i Oslo totalt steget med 85 prosent. Det er dette snittet Sagene ligger litt over, mens Grünerløkka og Gamle Oslo ikke når helt opp til.

 
 


I dag er gjennomsnittlig kvadratmeterpris henholdsvis 42.300 kroner, 38.900 og 40.600. Det vil si at du kan gange antall kvadratmeter boligen din er med denne summen for å finne ut omtrent hva boligen din er verdt akkurat nå.

LES OGSÅ: Frogner har bikket 50.000 per kvm

KLIKK HER OG LES ALT OM BOLIG OG EIENDOM I OSLO.

Det er fortsatt forventet vekst i boligprisene framover. Men nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), Leif J. Laugen sier at de ikke har prisforventninger til enkeltområder.

De reguleres av markedet, og tilbud/etterspørsel-formelen er avgjørende.

– Det er rentenivå og arbeidsledighet som er de viktigste faktorene bak prisutvikling, sier Laugen.

Han mener Oslo er robust for tilbakeslag i økonomien og har vanskelig for å se for seg økning i arbeidsledighet i en slik grad at det vil påvirke boligprisene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere