RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moderne Montagues og Capulets

Det glødet fra scenen da ungdomsgruppen fra Østensjø barne -og ungdomsteater frem-førte sin egen versjon av "Romeo og Julie".

Bøler: I deilige Oslo lever to familier av samme høye rang.

Slik startet ungdommens versjon av Shakespears udødelige kjærlighetsdrama "Romeo og Julie". Oppsetningen balanserer hele tiden mellom å holde seg tett opp til Shakespears originaltekst samtidig som man har ønsket å gi stykket en moderne og lokal vri.

Det som er spesielt med denne forestillingen er at ungdommen selv har vært med på å forme rollene selv om det til syvende og sist er instruktørene som bestemmer, forteller Roy Hedgren, scenograf og styremedlem i Østensjø barne -og ungdomsteater.

Imponerende

Ungdommen imponerer med sin innlevelse, energi og sin profesjonelle opptreden. På scenen er det disiplin og alle bevegelser og blikk er nøye instudert, men så har oppsetningen heller ikke vært noen lettvint prosess. Ungdommen har øvd siden oktober, både i ukedager og helger, og i tillegg til profesjonelle dramatikere til å instruere skuespillet har de unge talentene hatt en danselærer til å koreografere. Det synes. Det spesiell med denne teatergruppa er at alle jobber med dette på fritiden sin, både ungdommen og foreldre. Da trenger man å ha en genuin interesse for det man driver med.

Det er flere av barna i teatergruppa som har havnet i NRK som skuespillere. Også er det jo moro å være med da, forteller Hedgren som er med som scenograf på tredje året.

Slik skjønnhet kjenner jeg ikke før i natt, deklamerer Romeo fra scenen i Sigurd Vespestad Marthinussens skikkelse. Sammen med Ingrid Kveim Skarholts som Julie skaper Sigurd et følsomt og rørende scenepar som lever opp til den legendariske kjærlighetshistorien.

All ungdommen på scenen brilijerer og noen av karakterene vekket lattersalver fra salen, deriblant Malin Charlotte Fjørtofts tolkning av Fru Capulet og de festlige selvskrevne scenene mellom Herr og Fru Montague i Kristin Kveim Skarholt og Anine Johnsens skikkelser.

Tradisjoner

Østensjø barne -og ungdomsteater er nå inne i sitt trettende år og fungerer som et unikt kulturtilbud for de unge i bydel Østensjø. De unge skuespillerne er i alder 7 - 16 år.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere