RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moderne vri på 80-tallsmusikal

Elever fra 10. trinn ved Holmlia skole har satt opp en moderne versjon av musikalen "Fame". Skuespillerne har lokket frem gledestårer hos lærerne og pirret dansegleden blant elevene.

HOLMLIA: Vi har fått en utrolig respons på "Famous". Publikum klapper og synger med. Vi har også rørt noen av lærerne til tårer, forteller Line Brekke Andresen (15) som har en av hovedrollene i musikalen.
Hun har alltid hatt et nært forhold til originalen "Fame". Likevel er hun fornøyd med skolens versjon. Selv om mye er likt, så har vi lagt til og trukket fra scener. "Famous" er også mer moderne, sier Hilde Kristin Pettersen (15).
Sist fredag opptrådte elevene for resten av klassetrinnet. Også da fikk de gode tilbakemeldinger i form av applaus og plystring.

Studenter bak "Famous"

Det var seks lærerstudenter som startet musikal-gleden blant elevene. Studentene valgte å bruke praksisperioden sin til å sette opp stykket. De har skrevet manuset og vært elevenes instruktører de to siste ukene.
Det er tilfeldig at vi valgte å jobbe på Holmlia. I dag er vi glade for at vi gjorde det. Elevene er kjempeflinke. De er ivrige og leverer et resultat vi er imponert av, sier student Andreas Gjerp (25) som har fordypning i musikk.
Da studentene presenterte prosjektet, var det mange på 10. trinnet som ville være med. Studentene arrangerte auditons for å finne de rette.
Utvelgelsen skilte ikke mellom gode og dårlige skuespillere. De vi valgte har en personlighet som passer til de ulike rollene, sier Andreas.

Intensiv trening

Elevene har hatt to uker på å sette seg inn i manuset. Innsatsen og prestasjonene deres har blitt lagt godt merke til. Ivan Bayisabe (15) trives godt i rampelyset.
Resultatet er verdt det harde arbeidet. Selv om musikalen har gått ut over skolearbeidet, så har lærerne vært forståelsesfulle, forteller han.
På scenen bidrar 15-åringen som skuespiller, sanger, rapper og danser.
Selv om elevene har øvd mye, vanker det ofte nerver bak sceneteppet.
Jeg er alltid nervøs før jeg skal på scenen. Heldigvis føles det naturlig når jeg står der. Det er nesten behagelig å få spotlighten i ansiktet. Da ser jeg ikke publikum så godt, sier skuespiller Saja Baderkhan (15).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere