Gå til sidens hovedinnhold

Mødre tar is-ansvar

Hadde det ikke vært for en gjeng frustrerte mødre som etter 7 år uten skøytebane på Lille Bislett tok saken i egne hender, ville plassen stått tom enda et år.

LILLE BISLETT: – Vi er en gjeng med mødre som bor i nærheten av Lille Bislett som er lei av at ungene ikke får gå på skøyter, sier Siv Sinober, en av initiativtagerne til isbanen. Gjengen orket ikke å vente mer, og tok saken i egne hender da de leide inn tjenester fra det private firmaet ISS forrige mandag for å legge is på deler av Lille Bislett.

– Da bare gjorde vi det, sier Sinober som selv har tatt regningen på 2500 kroner. Det ble nok penger til å islegge rundt en tredjedel av området.

Etter 7 år med løfter om en opprusting av plassen ble foreldrene lei av å vente.

Les også: Når får vi leke på Lille Bislett?

– Jeg vet ikke om det var helt tilfeldig eller om kommunen skjønte at det lokale engasjementet er enormt, men nå er kommunen etter 7 år i gang med å legge is på området, sier Sinober.

Nå undrer hun seg om mødrene også blir nødt til å betale utbytte av lyspærer, slik at ungene kan se isen de skøyter på. Under åpningen som ble markert forrige tirsdag av ildsjelene kom også idrettsbyråd Jøran Kallmyr innom, og lovet i den anledning at kommunen skal legge is på hele området.

Bort med isen

Konsekvensene ble dermed at den lille isbanen ble fjernet etter bare noen dager, slik at kommunen kunne begynne å sette i gang et større arbeide med å islegge hele området.

Ifølge Idrettsetaten er isbanen klar til bruk onsdag.

Førjulsstemning

– Nå er det hyggelig førjulsstemning, sier Rune Aale-Hansen (St. Hanshaugen Høyre) som har vært sterkt engasjert i saken om Lille Bislett.

Han velger å fokusere på at det endelig skjer noe på Lille Bislett, og at folk kan ta på seg skøytene. Han legger ikke skjul på at påvirkning fra lokalpolitikere hos kolleger i rådhuset, og at sterkt lokalt engasjement fra beboerne har ført til framgang i saken.

Det ble også lovet av Kallmyr at Sofies gate blir enveiskjørt som tidligere vedtatt og at avtalen om parkering med Bislett Bilutleie er oppsagt, sier den engasjerte politikeren.

LES MER OM LØFTENE FRA KALLMYR HER

Nå håper han at bydelen vil refundere beløpet foreldrene har brukt på selve islegging av skøytebanen med ekstremt kort levetid.

Ingen planer

Det var i utgangspunktet ingen planer om å anlegge isbane på Lille Bislett, men etter press fra lokale krefter og politikere, samt det faktum at grunnarbeidet som skulle vært ferdig for opprustingen av lekeplassen ennå ikke er gjort, ble skøytebane en form for «gave» fra byråden.

– Vi har fått en del henvendelser av folk som ønsker isbane på Lille Bislett. Isleggingen begynte på fredagen, og fortsetter denne uka. Banen skal være klar mest sannsynlig onsdag, sier Alise Davidsen i idrettsetaten.

Isbanen vil anslagsvis koste rundt 20 000 kroner. Idrettsetaten skal også anlegge isbane på Marienlyst grusbane i nærmeste framtid.

Reklame

Husker du disse to idiotene?