*Nettavisen* Nyheter.

Mohammad mest populært i Oslo

Om en slår sammen alle skrivemåter av Mohammed, er dette Oslos mest brukte guttenavn i 2007. Men på landsbasis er navnet helt nede på 53. plass.

OSLO: Statistisk Sentralbyrå la mandag fram navnestatistikken for 2007, og trenden er fortsatt korte jentenavn og bibelske guttenavn.

Sara ligger på topp i Oslo, mens Kristian med K topper listen for gutter. Men dersom en slår sammen alle varianter av navnet Mohammed, så er dette det mest brukte guttenavnet i Oslo.

Ikke noe nytt

Det har det også vært en stund.

- Det er ikke noe nytt at Mohammad er det mest populære navnet i Oslo. Det har også vært sånn tidligere, men det er først nå vi har våget å si det, sier rådgiver Jørgen Ouren i Statistisk sentralbyrå til iOslo.no.

- Det var slik i fjor også. Og med den skrivemåten som er i tabellen har Mohammad vært på andreplass tidligere, for en god del år tilbake. Da er det sannsynlig at det var det mest populære navnet det året, hvis vi hadde regnet alle skrivemåtene sammen. Men helt konkret kan jeg ikke svare på spørsmålet, fortsetter Ouren.

Kategorier

I navnestatistikken er nemlig Mohammad-navnet delt inn i kategorier avhengig av hvilke bokstaver navnet begynner på. Det er for eksempel mange som skriver Muhammad.

- Hvis du regner sammen Mo- og Muhammad, får du til sammen åtti personer, noe som gir førsteplass i Oslo, sier Ouren.

I statistikken som ligger ute topper Kristian med 70.

Jørgen Ouren forteller at det i hvert fall er seks forskjellige skrivemåter av Mohammad-navnet. I navnelisten står både Mohamed, Mohammad, Mohammed, Muhammad og Muhammed oppført.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag