RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brødreparet Bernard og Emil Mohr har holdt det gående i en årrekke. Nå er de albumaktuelle med "33". FOTO: Carl Martin Nordby
Brødreparet Bernard og Emil Mohr har holdt det gående i en årrekke. Nå er de albumaktuelle med "33". FOTO: Carl Martin Nordby

Mohr på morsmålet

I elleve år har Majorstuen-bandet Mohr laget norskspråklig popmusikk i Suhms gate. Nå slipper brødreparet fjerdeplata.

HOLTEGATEN: Nyslippet er døpt "33", og albumtittelen har selvsagt en bakgrunnshistorie.

– I Russland sies det at du kan gjøre hva som helst frem til du er 33, for alt kan skrives på kontoen for å samle erfaringer. Når du fyller 33, som Emil (bror og andrepart i bandet - journ.anm.) akkurat har gjort, må du begynne å ta bevisste valg. I Russland er gjennomsnittlig levealder for menn 59, så de har litt dårligere tid enn oss, forteller Bernard Mohr.

– Samtidig er det overførbart til Norge - folk blir jo eldre og eldre når de gifter og etablerer seg her til lands. Emil var en tur på Vestlandet for å promotere plata, og fikk med seg to bryllup i samme slengen, hvor begge gutta som giftet seg var 33.

Rendyrker albumformatet

Musikalsk kan man spore influenser til alt fra britisk postpunk til norsk visesang.

– God popmusikk er både umiddelbar og har flere lag - musikken skal både fenge på radioen når du hører den for første gang, samtidig som det skal gå an å lytte nærmere og gå i dybden, sier Bernard.

– Albumformatet er viktig for oss - det skal være som et landskap med både topper og dype daler. Derfor finner du alt fra lystige, lettbeinte poputtrykk til mer alvorlige og tyngre ballader på albumet, supplerer Emil.

Synger på norsk

Selv om storparten av albumet er spikret sammen i Suhms gate, ble mange av låtideene født på helt andre breddegrader - i henholdsvis Los Angeles og Moskva.

– Det har medført noen internasjonale impulser, ja - men det rokker allikevel ikke ved bandets misjon om å være tro mot det norske språket, sier Emil.

Mohr er nemlig et av få band av sin egen generasjon som har sunget på norsk siden starten.

– Bandets misjon er å fornorske en utenlandsk poptradisjon, og derfor er det jo hyggelig å registrere økt interesse for norskspråklig musikk igjen, sier Emil med klar henvisning til Synovate-undersøkelsen hvor 77 % at de spurte var enige i påstanden: "det er blitt kulere å synge på norsk".

Søskenærlighet

Selv om Mohr-brødrene virker unektelig fornøyde der de sitter og drikker hjemmebrygg i Holtegaten, kommer vi ikke utenom at brødre i band har bydd på mye trøbbel opp gjennom pop- og rockhistorien.

– Selv om vi har fått noe krtikk for å være litt for pertentlige, kan vi berolige alle med at vi krangler masse, sier Emil, mens bror Bernard nikker bekreftende.

– Fordelen med å være brødre er vel at vi kommuniserer på en måte som enten krever veldig flaks eller lang trening med andre, supplerer han.Sjekk ut www.mohr.no for å stifte nærmere bekjentskap med våre lokale pophelter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere