*Nettavisen* Nyheter.

Møkkajentene

Caroline Ingeberg og Jeanette M. Larsen ble kjent under under South By Southwest. To år senere varma de opp for lillesøstra til Beyoncé på samme festival. Foto: FOTO: Maren Thorsen Bleskestad

Da de så kompisen fra The Wombats spille i Royal Albert Hall, skjønte The Shitsez at de bare MÅTTE starte sitt eget band.

SEN TRUM: – Det var jo helt Beatles-tilstander! Folk hylte og skrek da de kom på scenen. Vi ble rett og slett misunnelige. Vår første tanke var at dette vil vi også, forteller vokalist Caroline Ingeberg fra Majorstua.

Året var 2008. Stedet var London. Og ja, det ble noen øl i Soho den kvelden. Smått reduserte på Tuben i blåsort paljettkjole klokken ti om morgenen.

– Dagen derpå var The Shitsez en realitet. Som en slags kvinnelig versjon av The Shit, forklarer Caroline.

– Selvironi er viktig. Det er lite selvhøytidelighet i denne gjengen, sier vokalist og løkkaboer Jeanette M. Larsen

Beyoncés lillesøster

Gjengen er foruten Caroline og Jeanette også trommisen Marcus. Siden dagen på tuben i 2008 har de rukket å spille på by:Larm, Club-Øya, Quartfestivalen. For ikke å glemme legendariske South by Southwest. Da varma de opp for lillesøstra til selveste Beyoncé.

– Hun brukte over tre timer på lydprøvene, så vi fikk ikke noe tid til lydsjekk selv, forteller Jeanette lett hoderystende.

Nå er The Shitsez ute med debutalbumet «Taking Out The Trash!»; en skive du virkelig blir i godt humør av. Men hva kjennetegner egentlig cheerleader- og elektroshoutrock?

– Vi ville ikke bli putta i noen bås, så da lagde vi vår egen sjanger. Ferdig med det, ler Caroline.

– Men det må være bra beats og fengende melodi, understreker Jeanette.

At deres første studio i Osterhausgate brant, gjorde produksjonen noe forsinka.

– Det var ikke så gøy, men vi fikk snirkla oss fram til en plate på en eller annen merkelig måte. Og nå er vi kjempestolte! smiler Caroline.

Topp stemning

The Shitsez har allerede rukket å bli publikumsfavoritter med sine liveopptredener, som er noe røffere enn på plate.

– Vi vil at folk skal ha det kult og at det er topp stemning, sier Caroline.

– Vi er veldig slitne når vi har spilt live for vi pøser ut så mye energi. Jeg begynte faktisk å trene for å ikke svime av før siste låt, forteller Jeanette.

Nå legger Oslo-bandet ut på en aldri så liten Norges-turné. men først skal de bruke opp alle pengene sine på å spille konserter på Island.

– Er ikke det litt motsatt av sånn konsertspilling skal være?

– Det blir sååå gøy, så vi bruker heller penger enn å tjene på å reise dit. Dessuten får vi med oss Robyn som spiller under Iceland Airwawes , forteller Caroline.

Neste sjanse til å se The Shitsez i Oslo er først 13. november. Og hvem vet, kanskje de nettopp er, som de litt ironisk synger på spor én, "The Next Big Thing"?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.