*Nettavisen* Nyheter.

Møkklei av å plukke andres søppel

Først ryddet Arne Aasrud opp i alt skrotet folk hadde dumpet rundt kildesorteringspunktet nederst i Manglerudveien. Så gjøv han løs på hagearbeidet Oslo kommune har neglisjert. Det resulterte i svære hauger med kvist og kvast. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

– Nå må folk skjerpe seg, raser Arne Aasrud. Han er lei av å rydde opp i andres søppel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tore Smith ble rystet da han i april så dette lasset som noen hadde dumpet ved Østmarksetra. Foto: Foto: PRIVAT

MANGLERUD/ØSTMARKA: I forrige uke skrev vi om søppelberget noen hadde dumpet på Oppsal, men det er slett ikke det eneste stedet i bydelen folk kvitter seg med ting.

Ryddet i flere dager

Arne Aasrud bor nederst i Manglerudveien, ved gangbroen til Bryn Senter. Her er det en snuplass med konteinere for papir, glass og hermetikk, men folk kaster fra seg alt mulig annet også.

– Jeg har bodd i den nærmeste blokka her i 26 år, og må rydde opp hver eneste vår. Etter påske brukte jeg flere dager på å få det til å se pent ut, sier Aasrud.

– Det så helt forferdelig ut, med gamle bildeler og annet søppel folk hadde slengt fra seg. Sånn kan vi ikke ha det. Det er blitt mye verre etter at vi fikk disse konteinerne for et par år siden, sukker han.

– Det må en holdningsendring til, og vi må tenke på etterkommerne våre. Folk må skjerpe seg og levere det som skal til gjenbruksstasjonen selv, sier Aasrud.

I tillegg til å rydde opp i skrotet, har Aasrud gjort forefallende hagearbeid ved snuplassen.

– Det går visst ikke så fort i det offentlige. Kommunen gjør i hvert fall ikke noe her, så nå har jeg ligget på alle fire og prøvd å få det ålreit, sier Aasrud.

Hverdagshelt

Nærmiljøets hverdagshelt har både klippet, luket og rakt. Rusken har lovet å hente avfallet, og så har han snakket med Samferdselsetaten for å få maling til de avskallede betongklossene.

– Naboene synes det er fantastisk at jeg gidder å gjøre dette, men det blir ikke orden hvis ingen tar tak i det, sier Aasrud.

– Eier ikke skam i livet

Tore Smith på Oppsal er en annen leser som irriterer seg over folks søppeluvaner.

I april kom han over et lass med søppel og gamle møbler som var dumpet på parkeringsplassen ved Østmarksetra.

– Hva slags mennesker er det som gjør sånt? De kan tydeligvis ikke eie skam i livet. Det er synd at sånne ikke blir tatt og får seg en skikkelig smekk, sier Tore Smith.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.