*Nettavisen* Nyheter.

Molde kjørte over Vålerenga

Drøyt 200 Vålerenga-supportere tok den lange turen til Molde. Foto: Eivind Andre Hauger

Molde ga full gass fra start og rullet over Vålerenga 2-0 i seriepremieren i fotball fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjetil Rekdal mente Sivert Heltne Nilsen var Vålerengas beste Foto: Eivind Andre Hauger

MOLDE (NTB): Kjetil Rekdal var før kampen mot Molde klar på at dette er en av sesongens tøffeste kamper. Og det skulle vise seg at VIF-treneren fikk mer rett enn han hadde håpet på.

Med høyt tempo fosset vertene i angrep og kom stadig til sjanser mot et tafatt VIF-mannskap. Gjestene fra Oslo slet voldsomt med å henge med de gangene Molde skrudde på turboen.

Se bildeserie fra kampen Molde - Vålerenga

Les også: DittOslos tabelltips: Her havner Vålerenga

Kjetil Rekdal var skuffet etter kampen. Se intervju under.

Frisparkperle

Allerede i åpningsminuttet kunne Mohamed Elyounoussi tatt Molde i føringen, men nysigneringen banket ballen like over tverrliggeren. En som derimot fikk treff var Vegard Forren. I det 22. minutt slo stopperen en rakett av et frispark bak VIF-keeper Gudmund Kongshavn. Ballen flakket mot lengste stolpe og i nettet.

Scoringen kom da Vålerenga virket å ha berget seg helskinnet gjennom det verste hardkjøret.

Sju minutter senere kom også 2-0-målet. Molde brøt og satte full fart framover. Martin Linnes lurte seg forbi flere VIF-spillere og spilte videre til Björn Bergmann Sigurdarson, som hamret ballen i venstre kryss.

I annen omgang hadde Molde flere sjanser til å vinne med større sifre. Vålerengas første store sjanse kom ti minutter før slutt. Først ble Fitim Kastratis avslutning reddet på strek, mens Daniel Fredheim Holms skudd på returen endte like utenfor mål.

Les også: Sjekk hva oslofolk tror om Vålerenga i 2014-sesongen

Skuffet Rekdal

VIF-trener Kjetil Rekdal lot Ali Iqbal, Rasmus Lindkvist, Sivert Heltne Nilsen og Vidar Örn Kjartansson få sine eliteseriedebuter fra start fredag.

Etter tapet var Rekdal oppgitt over det guttene hans leverte i seriepremieren.

– I første omgang hadde vi bare en eller to spillere som tok dueller og som klarte å ta ballen litt fra Molde. I dag havnet vi for langt bakpå, våget ikke å ta dueller og ga bort ballen. Jeg kan ikke huske en så puslete opptreden som den vi hadde i første omgang. Det var stikk motsatt av det vi la opp til, sa Rekdal til TV 2.

– Vi taklet ikke Moldes voldsomme aggressivitet. Det bedre seg etter pause, men selv da var Molde fortsatt hakket bedre. Totalt sett var det klasseforskjell på lagene, la han til.

Les live-referat fra kampen i vårt kampsenter her!

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.