Gå til sidens hovedinnhold

Moliére i nye klær

Knoppen teater- gruppe på Sinsen setter opp det selvlagde stykket "Se bare hvor syk jeg er". Det er basert på Frankrikes kjente dramatiker Moliéres verk "Den innbilte syke" fra 1673.

SINSEN: Typiske trekk hos Moliére er vel i ivaretatt selv om stykkets handling for denne gang er lagt til Oslo vest i nåtid.
Gruppa består av åtte entusiastiske ungdommer fra 15 til 20 år. Som instruktør har de i samarbeid med Oslo musikk- og kulturskole (OMK) ansatt Nathalie Rasmussen. Hun forteller at stykket handler om egoisme og trangsynthet, falskhet og fasade. Nathalie har selv stått for bearbeiding av stykket, hvor både navn og kjønn er blitt endret.
Hovedpersonen Argan i Moliéres stykke, er her blitt mor med navnet Alexandra. Hun er innbilt syk og terroriserer familien for å oppnå oppmerksomhet og kjærlighet, i særdeleshet fra datteren Angelica.
Dermed blir mor-/datterforhold også et viktig tema. Datteren flyr mye ute og har sterke følelser for den nokså rocka legesønnen Madz og moren slites i et voldsomt dilemma. For hennes mann Magne har sin egen klare oppfatning: "Det beste ville være å få sendt henne bort, av gårde, så langt som mulig. Bort, bort. Slik at hun kan lære ting. Og det beste med denne beste kostskolen er at den er kun for jenter!". Skal moren lytte til datterens følelser, sine egne behov eller mannens krav?
Vi kan røpe at Angelica og Matz får hverandre når moren til slutt ser klart og er i stand til å skille mellom hvem som er falske og hvem som er ekte. Oppsetningen har stor driv og er fylt med mye humor og ironi, men også tragedie.
Gruppas største mål er å formidle teaterkunnskap og gjøre ungdommer bevisste på at teater er gøy. Og det skal etter hvert flere få sjansen til. Fra høsten går de i gang med to parallelle oppsetninger som skal ha première neste vår. Dermed er alle teaterlystne ungdommer herved oppfordret!
Nathalie, som også står for scenografi og tilretteleggelse av musikk, kan i skrivende stund ikke si sikkert om det blir én eller to forestillinger. "Se bare hvor syk jeg er" blir i hvert fall å se på Sinsen kulturhus den 25. mars klokka 18:30, og etter all sannsynlighet også dagen etter klokka 15. Inngang 30 kroner.

Reklame

Husker du disse to idiotene?