*Nettavisen* Nyheter.

Mona Taasen gir seg på topp

NOK: Nok er nok, etter 25 år som bydelsdirektør, her Mona Taasen til venstre med varaordfører Aud Kvalbein, fra tidligere anledning. FOTO: Arkiv.

– De er flinke folk, som har gjort viktige jobber for Oslo kommune, sier kommunaldirektør Bjørn Månum Andersson om tre bydelsdirektører som nå går av. Blant disse er Nordre Akers Mona Taasen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BYDEL BJERKE: Kari Anne Mathiesen teller på knappene.

OSLO: Bydelsdirektørene Mona Taasen i Bydel Nordre Aker, Jan Hagen i Søndre Nordstrand og Tove Heggen Larsen på Nordstrand går mot fredeligere dager, når de til sommeren takker for seg i krevende jobber i Oslo kommune for å bli pensjonister.

Viktige jobber

Kommunaldirektør Bjørg Måum Andersson er godt fornøyd med innsatsen til de vordende pensjonistene.

– Dette er dyktige folk som har gjort gode og viktige jobber, to av dem også som bydelsdirektører i flere bydeler, sier Andersson.

Hun understreker at bydelene er store virksomheter i Oslo kommune.

– Vi ser etter folk som har solide utdannelser med sto erfaringsbakgrunn, sier Bjørg Måum Andersson.

Stillignene ble utlyst i Aftenposten søndag.

Livsstil for Taasen

Nordre Akers Mona Taasen var tidligere direktør for Bydel Vinderen, og da Bydel Nordre Aker ble skapt etter reformen, var det Taasen som tok utfordringen med å slå sammen de tidligere bydelene Sogn og Grefsen-Kjelsås.

– Jeg synes 25 år som bydelsdirektør sier sitt. Det har vært en utrolig flott jobb som jeg aldri vært foruten. Jeg har faktisk brukt lang tid på å bestemme meg for å slutte, mest fordi det kanskje har blitt en livsstil, sier Mona Taasen.

– Det er likevel andre ting i livet som krever fokus. Og når tiden blir stadig mindre og livet kortere, så vil jeg bestemme mer over hverdagen min. Livet varer ikke evig, og ennå har jeg mye hyggelig å gjøre før jeg blir for gammel, sier Taasen til Nordre Aker Budstikke.

– Blant annet å ha tid og overskudd til å gi det lille ekstra for barnebarn og andre gjør det lettere å si at nok er nok sier Taasen, som mener «timingen» er god, sier bydelsdirektøren.

– Flinke ledere

– Bydelen vår har en stabil og god ledergruppe, med mange flinke ledere på tjenestene. Det er god kontroll over økonomien og samarbeidet med de politiske partiene er veldig bra, så jeg ser at timingen for min avgang er god.

– Jeg tror nok det vil bli jeg som savner noe, og at vi ledere ikke er så vanskelige å erstatte, ifølge Mona Taasen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag