RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Monica fikk sjokk da hun trakk fram kjøleskapet


FISKELYKKE...: Monica Svendsen Hasanli har ingen peiling på hvor lenge denne svære fisken har ligget bak kjøleskapet hennes, men det er antakelig lenger enn de seks årene hun selv har leid leiligheten!
FISKELYKKE...: Monica Svendsen Hasanli har ingen peiling på hvor lenge denne svære fisken har ligget bak kjøleskapet hennes, men det er antakelig lenger enn de seks årene hun selv har leid leiligheten! Foto: Foto: Privat
Da hun skiftet kjøleskap, fikk Monica Svendsen Hasanli en ubehagelig overraskelse. En stor fisk kikket opp på henne fra bak det gamle skapet!

MAJORSTUEN: – Jeg har ikke engang kjøpt hel fisk siden jeg flyttet hit.Monica Svendsen Hasanli vet ikke hva hun skal tro. Hverken hun eller venninnen som bodde i leiligheten før henne, har noen gang kjøpt hel fisk.

– Jeg har bodd her i seks år, og overtok leiligheten etter en venninne som ikke spiste fisk. Den må ha ligget der siden før hennes tid, sier Hasanli.

LES OGSÅ: Fant fisk i vaskemaskinen

Hel og fin

Fisken som dukket opp da hun trakk ut det gamle kjøleskapet, som er integrert i kjøkkenet hennes, var nærmere en halv meter lang, og uskadet med unntak av en litt tørr og hard konsistens.

– Den flasset litt og hadde et slags tau hengende ut av munnen. Den kan ha hengt over kjøleskapet og falt ned, men hva det skulle være godt for, vet jeg ikke, sier hun.

LES OGSÅ:

Historisk Vålerenga-spiller

Single Anita (36) gir opp drømmen om egen bolig i Oslo

Therese Johaug overtok gymtimen

Toojis mamma er bekymret for sønnen

Ikke tørrfisk

Hasanli er oppvokst i Nord-Norge og vet hvordan tørrfisk ser ut, men det hun nå har funnet, går ikke gjennom kvalitetskontrollen.

– Det kan ha vært et forsøk på å lage tørrfisk, men da skulle den ha vært tilberedt. Dette er ikke måten å gjøre det på!

Renslig

Hun har alltid vært opptatt av å ha det rent rundt seg. Kjøleskapet er imidlertid innebygget, og ikke noe høyt prioritert sted å vaske bak.

– Det er en liten glippe mellom taket og toppen av kjøleskapet. Noen kan ha lagt den der, og så kan den ha falt ned, sier hun.

– Hva med lukten?

– Jeg har ikke kjent noe som helst, den var helt uten lukt, sier hun om den helt uttørkede fisken.

Rett i søpla

Mens andre sportsfiskere gjerne stopper ut storfangsten, har ikke Hasanli noen plan om å spare på troféet.

– Den gikk rett i søpla. Jeg har jo allerede spart på den for lenge. Nå vil jeg bo alene!

Les også: «Fiskemysteriet» til Monica kan være løst

Tvilende forsker

Fiskeforsker Bror Jonsson stiller spørsmål ved hvordan fisken kan ha endt opp bak Monicas kjøleskap, og tviler på at den kan ha vært i leiligheten i mange år.

– Den har nok ikke vært der i seks år, men den holder seg jo en stund hvis den er røkt – og det er jo en stor fisk vi snakker om her. Den ville nok uansett råtnet om det gikk så lang tid og lukten ville kommet. Men hvordan den har endt opp bak kjøleskapet, det skjønner heller ikke jeg, sier Jonsson.

Fiskeforskeren tror det er en sild som har hospitert i Monicas leilighet.

– Munnen ender som silda sin. Fisken er planktonspiser og munnen ender derfor som en trål. Den har store skjell og har ikke noe tydelig sidelinje, sier Jonsson.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere