RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Monsterbroen er avblåst


Arild Gjervan i bydelsutvalget, som her er med og åpner den nye parken på Huseby, mente det var fornuftig å utbedre gangfeltet i stedet for gangbro. Gangbroen ville kommet over Sørkedalsveien helt til venstre i bildet, mens det omtalte gangfeltet ligger like ved. Foto: Vidar Bakken
Arild Gjervan i bydelsutvalget, som her er med og åpner den nye parken på Huseby, mente det var fornuftig å utbedre gangfeltet i stedet for gangbro. Gangbroen ville kommet over Sørkedalsveien helt til venstre i bildet, mens det omtalte gangfeltet ligger like ved. Foto: Vidar Bakken
Bystyret har avgjort at planene om gangbro over Sørkedalsveien skal skrinlegges.

HUSEBY: I forbindelse med kompensatoriske tiltak knyttet til erstatningsarealene for ambassade i Husebyskogen, vedtok bystyret at det skulle bygges en gangbro over Sørkedalsveien med universell utforming. Det skulle bli inngangsport til det nye parkanlegget for beboere på Persbråtan.

Ble sjokkert

Berørte naboer ble sjokkert da planene kom på bordet. Flere boliger ville bli berørt av en betongkonstruksjon på opptil seks meters høyde i hagen, med direkte innsyn i boligene og ødeleggelse av barnas lekeplasser.

– Man kan ikke straffe flere familier med denne mastodonten bare for å sukre pillen for ambassadetomten. Her risikerer vi et vedtak om gangbro på sviktende grunnlag, uten at behov og konsekvens er utredet. Jeg tror politikerne vil forstå det urimelige i dette. De eksisterende overgangene kan oppgraderes og den universelle tilgjengeligheten kan ivaretas gjennom den tilgangen man har fra Sørkedalsveien i dag, sa en av de berørte naboene, Anton Rygg, til Akersposten i april i fjor.

Les også: Kan få monsterbro i hagen

Bydelsutvalget snudde

Naboene appellerte til bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker som var innstilt på at gangbroen skulle bygges. Etter innstendig oppfordring om å snu i saken, så bydelsutvalget fornuften i å utbedre eksisterende gangfelt i stedet. Det var i tråd med Skifte Eiendoms ønske, som hadde bedt om dispensasjon fra å bygge gangbroen. Selskapet ville heller utbedre forholdene rundt eksisterende gangfelt på Persbråtan, som går rett over til parken.

Bystyret har nå vedtatt utbedring av gangfelt, blant annet med en 2,5 meter bred trafikkøy. Trafikktelling viste også at det var få som krysset Sørkedalsveien i dette området.

Venstres Terje Bjøro, som både sitter i bydelsutvalget og bystyret fikk med et tilleggsforslag i vedtaket, hvor lysregulering må vurderes på grunn av trafikkmengden i rushtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere