RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Monstermaskin på Grefsen

Grefsen kompostplass holder vinteråpent i år, og med ny kompostkvern blir jobben med å knuse og blande bydelens hageavfall unnagjort på rekordtid.

Grefsen: - Dette var den første maskinen i sitt slag i Norge for 17 år siden. Driftsleder Harald Aanes på Grefsen kompostplass gir den gamle, røde kompostkverna et kjærlig klapp. Ved siden av står en flunkende ny, større, kraftigere og veldig grønn maskin.
- Denne knuser og blander ti kubikk, eller et lastebillass, på 30 sekunder. Den nye kompostkverna er dessuten støydempet av hensyn til naboene, og kostet tilsvarende en to-roms i Oslo, cirka to millioner kroner, sier Aanes, som er bosatt i Maridalen. Han kan fortelle at de har fått en tilsvarende maskin på Grønmo, og at Brobekkveien har sluttet å ta imot hageavfall.
- En veldig fordel, utover kapasitet og driftssikkerhet, er at den nye maskinen fukter avfallet, noe vi kommer til å merke på tørre vårdager, sier driftsleder på Grefsen kompostplass på tredje året, Harald Aanes, mens regnet siler ned over bydelen i førjulstiden.
Den varme høsten har medført en lang sesong for innlevering av hageavfall, og med vinteråpent er dette stedet å levere juletreet, når den tid kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere