RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MULTITASKING: Anders Tjore (30) er en anerkjent og aktiv herremann i Oslos musikkmiljø. Under Øyafestivalen gjør han en sjelden trippelopptreden: tre konserter med tre forskjellige band. Her er han avbildet i Parkveien foran en pizzafavoritt.
MULTITASKING: Anders Tjore (30) er en anerkjent og aktiv herremann i Oslos musikkmiljø. Under Øyafestivalen gjør han en sjelden trippelopptreden: tre konserter med tre forskjellige band. Her er han avbildet i Parkveien foran en pizzafavoritt. Foto: FOTO: Lars Weimoth

Montée-vokalist med tre band på Øya

Under svangerskapet satte moren til Anders Tjore på musikk for å få ham til å være rolig.

OSLO/HOMANSBYEN: Multiinstrumentalisten fra Tønsberg har bodd i Oslo i ti år, og opptrer på Øyafestivalen med tre band: The Apricot, Montée og Turns. I løpet av ett år har alle bandene gitt ut plater. Det har ført ham ut i en sjelden trippelopptreden.

Del på Facebook

Melodiøs energi

– Det er jo knallgøy, men fredag blir en hektisk dag for meg, sier Anders over en kaffekopp ved Hegdehaugsveien, der han bor sammen med kjæresten.

Fredag 12. august åpner han festivaldagen med et smått hardtslående Turns på Enga-scenen klokken 13. Samme kveld vil han skape pur, energisk poplykke med sitt Montée på Sjøsiden.

Med The Apricot leverer 30-åringen stilriktig, psykedelisk 60-tallspop på Pigalle under tirsdagens klubbdag.

– Det går superfint å krysse mine musikalske inntrykk. Jeg har i hvert fall oversikten, ler Anders.

Tidlig krøkes

Anders insisterte på innkjøp av minitrommesett da han var fem år, ville samtidig på gitarkurs selv om gitaren var altfor stor, og var fanatisk opptatt av Iggy Pop og The Stooges som tolvåring. At han skulle bli musiker og artist lå i absolutt alle kortene.

– Det er bare musikk jeg får til. Det er min altoppslukende lidenskap. Kompiser blir leger og designere – selv har jeg forsøkt noen strøjobber, men har valgt å kjøre på med musikken, sier Anders og smiler litt i skjegget før han legger til:

– Brorparten av min hjerne befatter seg med musikk. Det gjør meg rimelig distré på andre områder.

Engelske tendenser

Stemmen hans minner oss om Lou Reed, David Bowie og David Byrne. Engelske tendenser er opplagte å finne i de lydsporene Anders setter.

– Ja, klart. Jeg har også funnet inspirasjon i R&B og hip hop. Akkurat nå er jeg giret på jazz; på artister som John Coltrane, Wayne Shorter og Miles Davis, sier Anders, som har spilt på Øyafestivalen to ganger tidligere.

– Øyapublikummet er suverent. De er musikkinteresserte, følger med og kan kunsten å gi uttrykk for hva de synes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere