RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Montessoriskolen, Øraker og Midtstuen på topp


Oslo Montessoriskole holder teten på de nasjonale prøvene.
Oslo Montessoriskole holder teten på de nasjonale prøvene.
De nasjonale prøver viser at Oslo Montessoriskole er beste skole i de nasjonale prøver for 8. trinn, men det er bare så vidt.

OSLO VEST: I fjor var også Oslo Montessoriskole på topp. Da var skolen "et hav" foran neste på listen. Nå skiller det bare 0,1 poeng ned til Øraker skole og Midtstuen skole.

Skape gode voksne

– Vi er veldig fornøyde med at elevene gjør det så bra. Det er ingen overraskelse. Jeg vil likevel understreke at vi legger ikke opp undervisningen for å score høyt på de nasjonale prøvene. Vår metode og helhetstanke går ut på å skape gode voksne, sier undervisningsinspektør ved Oslo Montessoriskole, Elise Evjenth.

Skolen har falt på kategoriene lesing og matte dette året.

– Vi er en liten skole, hvor små endringer får store utslag. Det kan variere fra kull til kull på en så liten skole. Vi vet hva som skal til for å holde kvaliteten oppe, sier Evjenth.

Betydelig fremgang

Det er verdt å merke seg at de fleste skolene, bortsett fra Ris ungdomsskole og Oslo Montessoriskole, har betydelig fremgang på de nasjonale prøvene på 8. trinn (se faktaboks). I fjor skilte det 2,2 poeng mellom beste og svakeste skole. I år er skillet kun 0,6 poeng.

Oslo Montessoriskole er inne blant de beste i landet i engelsk med 4,3 poeng, men svakest i våre bydeler når det kommer til matte. Her er Midtstuen skole best. I lesing scorer Rudolf Steinerskolen og Midtstuen høyest.

Alle skolene i bydelene Ullern og Vestre Aker ligger høyt oppe på Oslo-listen og langt over landsgjennomsnittet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere