RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Monteverdis Orfeo på Bjørvika


 
 
401 år og 92 dager etter at verdens første opera ble urframført i Mantova, blir den for første gang oppført i Bjørvika. Torsdag 29. mai er det premiere på Monteverdis Orfeo på Operaens Scene 2.

Merkelig hvor fort tida går. Plutselig er 400 år med operahistorie passert. Claudio Monteverdi startet showet. I 1607 var han musikalsk leder ved hoffet i Mantova, en liten by i nærheten av Firenze. Ut av hodet og fjærpennen kom Orfeo, som regnes for å være det aller første operaverket.

De siste månedene har regissør Christopher Alden og musikalsk leder Rinaldo Alessandrini forberedt oppsetningen i Den Norske Opera & Ballett, som er en produksjon i samarbeid med Opera North i England og Glimmerglass Opera i USA.

Alessandrini er Operaens 1. gjestedirigent og leder orkester, kor og sangere i denne aller første sceniske operaproduksjonen på Scene 2. Han er også grunnlegger og leder av Concerto Italiano, som i fjor gjorde et sterkt kritikerrost plateinnspilling av nettopp Orfeo, med flere av sangerne som også er med i Oslo.

Blant disse var italienske Furio Zanasi som også nå gjør tittelrollen som Orfeo og Anna Simboli i rollen som La Musica.

De andre sangerne i Operaens produksjon er Isa Gericke (Euridice/Speranza), Marianne Kielland (Messageria/Prosperina), Nils Harald Sødal (Apollo), Njål Sparbo (Caronte), Johannes Weisser (Plutone /Pastore 4), Fredrik Akselberg (Pastore 1/Spirito 1), Peter U. Johansen (Pastore 2/ Spirito 2), Luca Dordolo (Pastore 3), Signe Sannem Lund (Ninfa) og Matteo Bellotto (Spirito).

Orfeo spilles på Scene 2 29. og 31. mai, 3., 5., 8., 10., 11. og 13. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere