RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mor fant råd


Hege Winther (48) har gradert til svart belte siden hun startet i Tsunami karateklubb på Toppåsen i 2003, sammen med sin datter. Alle foto: Carina Alice Bredesen
Hege Winther (48) har gradert til svart belte siden hun startet i Tsunami karateklubb på Toppåsen i 2003, sammen med sin datter. Alle foto: Carina Alice Bredesen
Hege Winther (48) og datteren har trent karate sammen i gymsalen på Toppåsen skole i sju år. I Tsunami karateklubb er det lagt opp til foreldre-barn-trening.

TOPPÅSEN: I mange år kjørte Hege Winther datteren sin til ulike aktiviteter og trening, mens hun selv ofte måtte ofre egen trening.

Men i 2003 fant mor råd, og meldte på seg selv og datteren på karatetrening på Toppåsen skole.

– Det er utrolig hyggelig å få anledning til å gjøre noe sammen med min datter. Vi har funnet en felles plattform gjennom Tsunami karateklubb, smiler Hege Winther.

En styrke

Det er flere foreldre-barn-par som trener på Toppåsen skole, under kyndig veiledning av Sensei Poh Lim. Sensei betyr lærer, og Poh Lim er klubbens hovedtrener. I tillegg er han landslagstrener for den formen for karate som Tsunami karateklubb bedriver – shotokan.

– Vi har den beste sensei i mils omkrets, skryter Winther.

– Det er veldig ålreit å trene her, og karate er en god treningsform som anbefales, sier 48-åringen som er fra Kolbotn.

Shotokan

Klubben har som sagt mange barn og voksne, men leder Elinor Thuv ønsker gjerne flere ungdommer og unge voksne velkommen.

– En av våre styrker er at barn og foreldre kan komme hit og dele trening, men vi ønsker oss også flere ungdommer i klubben, sier hun.

Tsunami karateklubb ble startet på 80-tallet, og har per i dag rundt 100 aktive medlemmer.

– Vi trener shotokan, som er den mest utbrede formen for karate, kall det gjerne tradisjonell karate. Det passer for alle, og vi har både medlemmer som ønsker å konkurrere og de som kun ønsker å konkurrere mot seg selv, sier Thuv, som selv er fra Toppåsen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere