*Nettavisen* Nyheter.

Mor og barn påkjørt på fortauet

Ring 2 var lenge sperret for trafikk som følge av ulykken. Både mor og barn er fraktet til sykehus med alvorlige skader. Foto: Foto: Camilla Svendsen

En mor og hennes barn ble påkjørt langs Ring 2 tirsdag morgen. Moren døde senere av skadene.

ST. HANSHAUGEN (Nettavisen): – Kvinnen med barnevogn gikk på fortauet, da bilen på en eller annen måte kom opp på fortauet, og traff begge to, sier innsatsleder hos politiet, Lasse Alver.

Kvinnen ble fraktet til Ullevål sykehus. Hun døde senere av skadene. Barnet skal være i to-årsalderen. Barnet er lettere skadd, melder politiet.

Sjåføren til legevakt

Det er foreløpig uvisst hvorfor bilen kom opp på fortauet, og politiet kan ikke svare på om det kan være snakk om et illebefinnende hos sjåføren.

– Sjåføren av ulykkesbilen er kjørt til Legevakten, og vil bli avhørt så fort det lar seg gjøre, sier Alver.

Ring 2 ble sperret, men tauebil kom til stedet rundt klokka 09.45, og politiet forventer da at begge felt åpner om kort tid.

Like før klokken 11 melder politiet på Twitter at bilfører og vitner blir fulgt opp og vil bli avhørt så fort det lar seg gjøre, for å kaste ytterligere lys over saken.

Les også: – Verre på vente på soning enn å sitte i fengsel

Alvorlig skadet

Det er på Ring 2, mellom Uelandsgt og Geitmyrsveien på St. Hanshaugen i Oslo, at ulykken skjedde.

– Vi fikk melding om at en fotgjenger var påkjørt klokken 08.38. Kort etter fikk vi vite at fotgjengeren var en kvinne med barnevogn, sier Tor Gulbrandsen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Nettavisen.

– Det har gått hardt utover kvinnen. Hun er alvorlig skadd og får behandling på stedet, sier Gulbrandsen.

Både kvinnen og barnet ble etterhvert fraktet til sykehus for videre behandling. Kvinnens liv sto imidlertid ikke til å redde.

– Vi har kontroll på stedet og har hatt kontakt med alle involverte parter, sier Gulbrandsen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.