*Nettavisen* Nyheter.

Mor og sønn fengslet i hasjsaken i Oslo

RULLER OPP NARKOLIGA: Stasjonsjef Kåre Stølen og visepolitimester Roger Andresen (th) på en pressekonferanse om organisert narkotikasalg i hovedstaden. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Oslo tingrett har fredag fengslet en mor og en sønn (29) i kjølvannet av den store narkotikaaksjonen politiet i Oslo har gjennomført.

Tingretten mente politiets krav om fire ukers varetekt for den helerisiktede moren var for lenge, og ga henne to uker, men syntes ikke det var betenkelig at sønnen (29) skulle fengsles ut måneden.

Også faren og to andre sønner i familien ble framstilt for varetekt i samme sak fredag, men utfallet av fengslingsmøtene deres var ennå ikke offentliggjort fredag kveld. Torsdag ble fire andre fengslet i samme sak.

Faren (54) og tre av hans sønner (32 og 29 år gamle) er siktet for grove narkotikaforbrytelser, som har en strafferamme på ti år. Moren (53) er siktet for grovt heleri, men retten mente de foreløpige bevisene i saken ikke var tilstrekkelige til å fengsle henne lenger enn i to uker. Sønnen må være i varetekt til 31. oktober.

Holdes isolert

Både mor og sønn må sitte helt isolert de to første ukene av varetektsperioden.

– Retten har funnet at det er grunnlag for fullstendig isolasjon i saken. Politiet er i startfasen av etterforskningen av en større sak, hvor det er en rekke personer som er pågrepet og hvor der er antatt at det også er involverte politiet ikke har kontroll på, skriver tingretten i sin begrunnelse.

Retten peker også at det er familieforbindelse mellom de siktede, noe som øker faren for bevisforspillelse.

Hasjsalg fra leilighet

Faren og to av sønnene ble i 2007 dømt for salg av 85 til 90 kilo hasj fra familiens leilighet på Tøyen i Oslo. Tirsdag ble alle fem pågrepet i politiets storaksjon mot hasjsalg i boligstrøk i Oslo.

At en narkotikaforbrytelse er grov, bestemmes ut ifra «hva slags stoff den gjelder, kvantumet og overtredelsens karakter», ifølge straffelovens paragraf 162, annet ledd.

Pågrep 18

Torsdag ble fire menn fengslet i fire uker. To av dem anket på stedet, mens de to andre tok betenkningstid. Alle er siktet for oppbevaring, sending eller overdragelse av narkotika.

Politiet er redd de siktede skal forsøke å påvirke mulige vitner eller på annen måte ødelegge bevis i saken som politiet ennå ikke har kontroll over.

I alt 18 personer ble pågrepet i aksjonen tirsdag.

Aksjonen denne uka er en av de største narkotikaaksjonene i hovedstaden noensinne. Politiet slo til mot mellom 20 og 30 adresser, og aksjonen rettet seg mot gatesalg av hasj i boligområdene i bydelene Tøyen, Kampen og Ensjø. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag