RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moralen reddet Manglerud Star

Manglerud Star var nok en gang i det gavmilde hjørnet og lot 1-0 bli snudd til 1-2 på tre minutter. Så viste laget utmerket moral, og poengdeling ble resultatet mot Løv-Ham.

Manglerud Star 2(1)

Løv/Ham 2(0)Bislett: Ser man bak resultatet så bør nok MS være mest fornøyd med poengdeling mot Løv-Ham, selv om laget glimtvis viste solide takter. Det er fortsatt altfor ujevnt spill fordelt på 90 minutter til at det virkelig kan bli noe stort på gang, per tiden. Men i sannhetens navn skal det sies at MS viser mye med et såpass nykomponert lag, og det gir grobunn for en potensiell hyggelig høstsesong videre.

1-0 til pause

MS førte kampen i starten av den første omgangen og valgte nok en gang å stille med tre spillere bak i en offensiv og modig formasjon. Dette er perfekt for stilen som trenerteamet legger opp til, men fallhøyden blir stor når kantene blir slitne og laget mister trykket i den offensive omstillingen. Mot Løv-Ham hadde MS alle muligheter til å prøve å spille dem ut, istedet ble ballen ofte slått i høyden og mot storvokste bergensere så var det lite slagkraftig.

Planen vår var å holde ballen nede på bakken og styre spillet, men tidvis så hører ikke gutta helt etter og det virker som det "koker" litt hos noen og enhver, dette må vi rette opp i, sier lagets assisterende trener Stein Madsen.

Etter drøye kvarteret spilt kom Løv-Ham høyere opp i banen og var nære på scoring, men skuddet fra Erlend Storesund smalt i stanga og etterhvert ut til intet. Ti minutter senere viste hjemmelagets målvakt Stian Straume seg frem og sto for en reaksjonsredning av ypperste merke. Henning Aga fikk stå fri fra kort hold, men det harde skuddet ble reddet av Straume og den påfølgende returen presterte Ørjan Låstad å skyte til side for mål.

Etter dette trykket fra Løv-Ham, viste MS bedre tendenser i spillet og en meget opplagt Carl-Erik Torp var toneangivende med stort initiativ og fine løp. Dette resulterte i flere farligheter foran Løv-Hams mål, spesielt var Thomas Sørum nære ved å gi MS ledelse, men dessverre var ikke marginene helt på hans side ti minutter før hvilen.

Det var allikevel hjemmelaget som kunne gå til pause med en 1-0 ledelse etter at Torp var sist på en godt slått corner fra Eivind Kampen.

Snudde kampen på 3 minutter

Den andre omgangen i sommervarmen på Bislett var bare 11 minutter gammel da gjestenes Aga fikk hull på byllen etter et angrep fra venstresiden. Selv en strålende Straume kunne ikke forhindre at den tredje returen gikk i mål, på et angrep som det "luktet" offside av.

Det snur fort i fotball, for bare tre minutter senere så var det Løv-Ham som på ny kunne strekke armene i været. En godt slått corner fra Storesund nådde helt til bakerste stolpe der den tidligere Brann-spilleren Knut Walde fikk stå totalt umarkert å nikke ballen, som bare akkurat presset seg over mållinja. Ganske utrolig at MS ikke har lært å demme opp for dødballer imot og muligens kunne Straume ha avverget situasjonen med å være mer aktiv i feltet.

Synes nok jeg kom litt på halvdistanse ved det tilfellet, forklarte Straume selv om episoden.

Ellers så synes jeg ut ifra forholdene at jeg spilte en grei kamp. Skulle egentlig ikke ha stått, men fikk beskjed 10 minutter før kampstart at Kjell Petter (Opheim) var hemmet med en strekk. Mye frem og tilbake for tiden og det er aldri enkelt når man kommer inn uten særlig oppvarming, sa banens bestemann etter vår mening.

Moral ga poeng

Det koster å glippe en ledelse, men MS tok umiddelbart ansvar og kjempet seg tilbake i oppgjøret. Espen Schjerven viste hvorfor han vil bli sårt savnet når medisinstudiene starter i august, da han egenhendig skaffet sitt lag straffespark etter å ha fosset igjennom alt som var av Løv-Ham spillere og deretter tilkjent et straffespark som nok var det beste han kunne håpe på etter "taklingen" fra Kristian Vange. Det påfølgende straffesparket satte Thomas Sørum kontant og sikkert i mål, og Sørum har allerede innfridd alle forventninger med tre mål på like mange kamper.

Kampens siste 25 minutter bar mer og mer preg av slitne spillere og når alt kom til alt, så var nok et uavgjort resultat godt nok, da kampbildet forble som det ble.

-Vi får ta med oss at vi evner å hente inn ett poeng, så jeg er vel sånn passe mellomfornøyd, sa Stein Madsen og la til at han var ganske tilfreds med de nye spillerne på laget og i særdeleshet midtstopperen Lorenzo Caroprese.

Han har rutinen og er samtidig meget dyktig til å kommunisere i laget. Med andre ord, betydelig viktig for oss fremover, avsluttet Madsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere