RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moralsk forfall i Bjørvika


 
 
Operaen åpner dørene for å heve wow-faktoren i undervisningen. Velkommen til første undervisningsdag for 60 lærerskolestudenter med takeawayoperaen The Old Maid and the Thief.

Partnerskap og samarbeid om en helhetlig kunst og kulturundervisning står som en av nøklene til suksess i UNESCOs rapport The Wow Factor - global research compendium on the impact of the arts in education (2006) som preger mye av debatten om skole og kultur.

I rapporten legges vekt på at skolen må samarbeide med institusjoner, næringsliv, familien og andre for å sikre både kvaliteten på og effekten av undervisningen.

Allerede i åpningsuka åpner Operaen Den Norske Opera & Ballett dørene til å sette fokus på det unge publikummet, og er vertskap for 60 studenter fra lærerutdanningen i samarbeid med Rikskonsertene.


Arrangementet er en del av Rikskonsertenes samarbeid med 14 ulike høgskoler i hele landet, et prosjekt som rommer så vel produksjonsutveksling som forskning og kompetanseheving.

- Vår agenda er felles. Vi ønsker alle å legge til rette for berørende kunst- og kulturopplevelser for barn og unge som grunnlag og utgangspunkt for både læring, erkjennelse, og det å ville og kunne utøve og skape selv, sier produsent i Rikskonsertene, Guro von Germeten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere