RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mord på Vinderen

Bak fine hus og flotte fasader på Vinderen kan det skjule seg en morder. I hvert fall hvis vi skal tro på Unni Lindell.

Vinderen: En 42 år gammel kvinnelig musiker blir funnet død ved trikkeskinnene bak butikken ROOM på Vinderen. Det dukker opp flere mistenkte, blant dem kvinnens fraflyttede mann og en mulig elsker. Politietterforsker Cato Isaksen må lete i vårt lokalmiljø etter morderen.
- Flere av de mistekte er fra dette området, så jeg vil anbefale alle som bor her på Vinderen om å holde seg hjemme etter at det har blitt mørkt, smiler Unni Lindell lurt.
Hun er nå ute med sin femte kriminalroman om Cato Isaksen. "Orkestergraven" har fått ulik mottakelse av kritikere, men fikk blant annet teringkast seks i VG.
Lørdag gjestet forfatteren interiørbutikken ROOM for å lese fra sin nye bok og signere bøker til krimlystne lesere. Hun er selv nyinnflyttet i Trosterudveien og fant det naturlig å bruke lokalområdet i sin nye bok:
- Dette er et området med mange fine hus og flotte fasader, men hvis man skraper litt i fasaden finnes det mye skummelt under. Det er utgangspunktet for hvorfor jeg ville skrive om dette området, forteller Lindell.
I boken skildrer Lindell flere steder på Vinderen. Isaksen går blant annet inn på caféen på ROOM og tar seg en kaffe:
- Akkurat her kommer han på noe viktig for etterforskningen, sier hun. - Sånn sett er det jo litt gøy å være her i dag.
I vinduet på Vinderen eldresenter stod en person og bevitnet mordet.
- Jeg har tatt utgangspunkt i flere av stedene her på Vinderen. I boken beskriver jeg blant annet tagging på veggen ved enden av eldresenteret. Dette var noe jeg fant på. Det var ikke skrevet noe på veggen der. I dag er det imidlertid noen som har skrevet det jeg beskriver i boken min akkurat der. Jeg har litt dårlig samvittighet for det. Men det viser jo at virkeligheten og fantasien flettes tett inn i hverandre, sier forfatteren og blunker.
På boksigneringen står Inger Puntervold og Dag Hammer. De to har et litt spesielt forhold til Unni Lindells romanfigurer og synes det er festelig at åstedet for mordet i Lindells nye bok, er Vinderen.
- Da boken "Drømmefangeren" ble spilt inn til tv- serie, ble mange av opptakene gjort i en hytte i Maridalen. Det er en av mine venninner som eier den hytten, forteller Puntervold.
- Så vi har bodd i samme hytte som Cato Isaksen, smiler Hammer. l

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere