*Nettavisen* Nyheter.

Morgan Kane kan bli den nye James Bond

DOKUMENTERER: Patrick Strøm fra Nordstrand har bosatt seg i Hollywood for å dokumentere filmprosjektet om Morgan Kane, med den norske skuespilleren Ryan (Gunnar) Wiik som primus motor. Foto: Kristin Trosvik

Patrick Strøm (30) fra Nordstrand bor i Hollywood for å dokumentere Morgan Kanes ferd mot det store lerret.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

POSTER: Slik kan filmplakaten se ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

FILMSHOOT: Her poserer Ryan Wiik som Morgan Kane under innspilling og fotoshoot til e-bøkenes nye cover. Foto: Foto: Privat

Klikk på bildet for å forstørre.

FILMHOVEDSTADEN: Patrick Strøm på expomesse. Foto: Foto: PRIVAT

Klikk på bildet for å forstørre.

FORBEREDELSER: Ryan Wiik og Patrick Strøm jobber med Morgan Kane-manuset.

Klikk på bildet for å forstørre.

TEST SHOOT: "Morgan Kane" i et luftig svev etter å blitt sparket i trynet.

NORDSTRAND/HOLLYWOOD: I 2007 dro Patrick Strøm, kjent som Big Brother-deltaker og programleder på TV, til LA hvor han ble kjent med den norske skuespilleren Ryan Wiik som har vært bosatt i Hollywood i mange år.

Wiik er grunnlegger av produksjonsselskapet WR Films og Strøm besluttet å investerte penger i selskapet hans.

– Da jeg traff ham bodde han i en liten leilighet rett bak Hollywood-skiltet. Siden har selskapet fått mange investorer og boligen blitt større og større. Nå bor han i Hollywood Hills, i et hus der kjendiser som Diana Ross, Russel Brand og Katie Perry har bodd, forteller Strøm som selv bor i kjendisvillaen for å dokumentere WR Films første prosjekt – filmatiseringen av Morgan Kane.

SE TEASER FRA DEN KOMMENDE MORGAN KANE-FILMEN HER

Morgan Kane

Louis Mastersons eventyrlige boksuksess om Morgan Kane, som består av 83 bøker solgt i mer enn 20 millioner kopier, er som skapt for det store lerretet. Men så langt har boklegenden aldri kommet. Inntil nå.

Ryen Wiik har sikret seg både filmrettigheter og e-book-rettigheter og har trålet land og strand etter sponsorpenger. Og det har han fått. Sist fra den norske investoren Andreas Ove Ugland som spyttet inn fem millioner dollar.

– Dette blir ikke en gammeldags western, mer et action-adventure. Tenk Indiana Jones, Jason Bourne, James Bond, sier Patrick Strøm.

Finansieringen av den første Kane-filmen, «Morgan Kane», er nesten i boks og forventes å være i pre-produksjon om syv-ti måneder.

Kjendiser i det fri

I Hollywood risikerer man å møte på de store filmstjernene på gata, men Patrick Strøm understreker at han ikke er i Hollywood for å menge seg med kjendiser.

– Jeg har aldri jobbet i TV fordi det er glamorøst. Det er hard jobbing fra morgen til kveld, og jeg har kanskje vært på nattklubb én gang siden jeg kom til Hollywood, sier han og legger til at man selvsagt kan bli litt satt ut i nærheten av store stjerner.

– Jeg dultet borti Drew Barrymore på kino, og ba om unnskyldning. Det er klart man blir litt starstruck der og da. Men jeg er en jordnær type og bryr meg ikke om noen er kjendiser, folk er folk. Jeg gjør dette fordi jeg er nysgjerrig, og til syvende og sist kan jeg tenke meg å jobbe som produsent, sier Strøm.

– Jeg har møtt altfor mange folk som aldri gjorde det de drømte om, der vil ikke jeg havne, sier Strøm som for tiden er hjemme i Oslo for å ordne arbeidsvisum.

Morgan Kane på nett

Patrick Strøm skal følge hele prosessen rundt Morgan Kane sammen med Christoffer Lunde, også fra Nordstrand. De har selskapet Sunstorm Pictures sammen,

I første omgang munner dette ut i en You Tube-serie, «Becoming Morgan Kane», som lanseres ved juletider.

– Her kommer det underholdende og lettbeint materiale fra filmforberedelsene. Som å bli med «Morgan Kane» på skytetrening, sier Strøm.

Patrick Strøm nevner en del skuespillere som kan være aktuelle til roller i filmen, Willem Dafoe, Javier Bardeem ... Men hvem som skal spille hovedrollen som den dystre US Marshall er allerede avgjort, selv om dette er et navn de holder tett til brystet.

– Det er en hemmelighet vi vil holde på litt til, avslutter Patrick Strøm med et smil.

Nordstrands Blad fortsetter å følge Morgan Kane og Patrick Strøm i Hollywood.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag