*Nettavisen* Nyheter.

Morgan vil ikke avhøres

Morgan Andersen er anmeldt for dokumentforfalskning i den såkalte Mikel-saken. Men han nekter å la seg avhøre i Fredrikstad tingrett.

Oslo: John Obi Mikel og hans agent John Shittu anmeldte Morgan Andersen i november 2005 fordi de mener han selv hadde signert Mikels kontrakt. Andersen var begjært avhørt i et såkalt rettslig avhør i Fredrikstad tingrett på torsdag, men har nå gitt beskjed om at han ikke vil la seg avhøre.
- Dette betyr at han ikke vil forklare seg i saken og det er hans rett når han er mistenkt, sier politiadvokat Pål Sverre Hernæs ved finansseksjonen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.
Siden Andersen ikke vil la seg avhøre i retten, har Hernæs nå trukket begjæringen om rettslig avhør.
- Det er beklagelig at vi ikke får hans forklaring i saken, sier Hernæs til Nettavisen.
Det var i forbindelse med den omstridte overgangen til John Obi Mikel fra Lyn til Chelsea at Morgan Andersen ble anmeldt for dokumentforfalskning av Mikel og hans agent. Hernæs vil ikke gå i detalj om anmeldelsen, men sier den går på ektheten av kontrakten mellom Lyn og Mikel. I januar 2006 svarte Andersen med å anmelde Mikels agent.

Etterforsker videre

Ifølge Hernæs har Andersen tidligere nektet å la seg av høre av politiet i saken. Det var derfor politiet torsdag hadde begjært et rettslig avhør. Når Andersen nå nekter å la seg avhøre betyr det at saken etterforskes ferdig uten hans forklaring. Men Hernæs tar sikte på at det ikke forsinker etterforskningen, og kommer til å påtaleavgjøre saken så snart de gjenstående etterforskningsskrittene er foretatt, i følge Nettavisen.

Nekter ikke

Morgan Andersens advokat, Cato Schiøtz, sier det ikke er riktig at hans klient nekter å la seg avhøre. Men Schiøtz sier til Nettavisen at Andersen ikke vil la seg avhøre på nytt før Shittu og Mikel er avhørt.
- Andersen vil møte, men vi vil ha avhørene av Mikel og Shittu på plass først. Vi vil ha allsidig etterforskning av saken, sier Schiøtz til Nettavisen.
Han påpeker at Andersen har forklart seg en gang for politiet, og forteller at han har sagt til politiet at hvis de vil fortsette saken, så må de ta med alle parter. Han har derfor informert politiet om at når de har avhørt Mikel og Shittu i London, så stiller han med sin klent i avhør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.