RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morgenkaffe på Briskeby


Ingri Margrethe Johnsen og Kaffa deler lokale med konditor-norgesmester Anne-Mari Erlbeck FOTO: ELLEN RØNNING
Ingri Margrethe Johnsen og Kaffa deler lokale med konditor-norgesmester Anne-Mari Erlbeck FOTO: ELLEN RØNNING
Kaffabutikk, som ligger vegg-i-vegg med Mocca i Niels Juels gate 70, inviterer alle som liker kaffe til prøvesmaking hver morgen mellom 10.00 og 11.00.

Briskeby: KAFFA er et lite og ambisiøst kaffebrenneri, og moderselskapet til kaffebarene Mocca på Briskeby og Java på St. Hanshaugen. Og det er altså i KAFFAbutikk vi stuptrette, kaffetørste eller bare nysgjerrige så raust inviteres inn på smaking hver morgen. Her er det hjelp å få for oss som sliter med å sette ord på hva slags smak vi ønsker på kaffen vår.

Informasjon

Ingri Margrethe Johnsen, kaffeentusiast og daglig leder for Kaffabutikk - i nevnte rekkefølge - stortrives når hun kan smatte og smake sammen med kundene sine.

- Det største hinderet mellom mannen i gata og god kaffe er riktig informasjon! Det er så lett å lage god kaffe selv, og jo mer man vet om kaffe og brygging, jo bedre blir resultatet. Det handler om enkle ting som å bruke fersk, nykvernet kaffe og rent utstyr. I kaffebarene våre heller vi ut traktekaffen hvis det er mer igjen etter 45 minutter. Etter det blir kaffen svett og sur. Vi anbefaler derfor å heller lage litt om gangen. Vi deler gjerne slike småtips med folk som kommer innom for en titt eller litt smaking. Eller vi kan vandre ut i den store kaffeverdenen og snakke om kaffens reise fra å være et bær på en busk i en hage- til den lander i din kaffekopp. Poenget er at hit kan alle komme å smake og spørre om hva de vil angående kaffe!

Hint av kort lavendel?

Innehaver av KAFFA, Robert William Thoresen, har nylig trålet landsbygda i Costa Rica på jakt etter den aller beste kaffen for neste sesong.

I disse dager smaker proffe ganer i KAFFA seg frem til hvilke partier de vil inkludere i sitt sortiment. Ingri smatter og slurper, og betegnelser som floral aroma, stor munnfølelse, hint av lavendel og lang og kort smak noteres på blokken. Interessant!

- Opplæringen alle vi ansatte får er enestående, og den er vedvarende. Vi øver masse! Det er viktig å kunne fortelle om råvaren og smaken, for å gi kundene mer kunnskap, og å anbefale riktig kaffe til dem. Dette er et fantastisk sted å jobbe for en kaffeelsker som meg, sier Ingri entusiastisk.

- Vi arrangerer også kurs for alle som har lyst eller behov, alt fra kurs for baristaer til firmakurs eller kanskje et kurs som gave til en god venn og kaffeelsker. Og vi ønsker altså alle hjertelig velkommen innom til kaffesmaking.

I tillegg til kaffe tilbyr KAFFAbutikk også alt av kaffeutstyr både til hjemmebruk, på jobb og profesjonelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere