*Nettavisen* Nyheter.

Mørkere i kinosalen

Norsk opphav til tross- først nå kommer Mørke sjeler til Oslo Kino. Foto: FOTO: PROMO/OSLO KINO

Den norske filmen «Mørke sjeler» skal omsider vises på kino i Oslo, etter å ha gjort seg bemerket på festivaler over hele verden.

OSLO: Filmen er vist på nesten tretti festivaler rundt om i verden, og har allerede vunnet hele 7 priser, forteller Christin Berg, programdirektør ved Oslo Kino.

Først verden - så Norge

– Mørke sjeler har gjort seg svært bemerket på internasjonale sjangerfestivaler, og vunnet flere priser. Publikum i Oslo bør også få mulighet til å oppleve filmen på det store lerretet, sier hun.

– Det hører til sjeldenhetene at en film allerede har klart å gjøre seg bemerket på det internasjonale filmfestivalmarkedet, før det norske miljøet i det hele tatt kjenner til filmen, sier Berg.

Skummelt

Filmen handler om Johanna som blir overfalt og tilsynelatende drept på en joggetur i skogen, men samtidig som hennes far får telefon fra politiet med dødsbudskapet, kommer Johanna gående inn døren til deres hjem.

Den en gang så livlige tenåringsjenta er nå forandret til en desorientert, blek og apatisk skygge av seg selv. Samtidig dukker det opp rapporter om lignende overfall rundt omkring i byen. Myndighetene står maktesløse i jakten på overfallsmannen som har fått økenavnet « hjernesugeren », og Johannas far bestemmer seg for å starte sin egen etterforskning...

Fransk norsk

Mørke sjeler er regissert av César Ducasse og Mathieu Peteul, som begge er franske, og de har tidligere regissert flere kortfilmer og en spillefilm. César Ducasse har siden 2004 bodd i Norge, og har jobbet med blant annet flere norske tv-serier som TV2-nøttene og Tett på tre. Mørke sjeler ble i sin helhet spilt inn i Oslo og omegn, på norsk, og med flere kjente og talentfulle norske skuespillere, blant annet Morten Rudå, Kyrre Haugen Sydness, Ida Elise Broch og Karl Sundby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.