*Nettavisen* Nyheter.

Mørketidens musikk

Kolbotn-rockerne i Obliteration spiller musikk som passer perfekt i den mørkeste tiden på året.

Kolbotn: Obliteration gjorde julestemning til et utvidet begrep da de gikk på scenen i Vassbonn fritidsklubbs Adventsrock sist fredag. Harde, tunge toner åpnet ballet, før vokalist Sindre Solem nærmest overfalt mikrofonen og sendte stemningen i taket både på og foran scenen.
Med den mørkeste av de mørke stemmer, fikk han med seg publikum fra første stund. Og mellom strofene lot han hodet gå så håret flagret. Foran scenen var det også headbanging til den store gullmedaljen. En rad med flagrende hårmanker fulgte Obliteration hele konserten igjennom.
Vi spiller death metal, sier vokalist Sindre Solem etter konserten. Han har spilt sammen med bassist Didrik Telle, trommis Kristian Valbo og gitarist Arild M. T. i tre år. Felles er interessen for hard og mørk musikk. Det var denne interessen som førte de fire sammen til et band.
Hardt og teknisk
Mange utenforstående lurer nok på hva som skiller death metal fra andre harde sjangre, som for eksempel heavy metal. Sindre Solem forklarer gjerne.
Death metal er hardere og mer teknisk enn heavy metal. Den har også et annet utgangspunkt med tanke på hvor vi henter inspirasjon fra, sier han.
Ja, hvordan blir musikken deres til?
Det er som regel gitaristen og bassisten som kommer med et riff. Så setter vi det sammen til det høres fett ut. Noen ganger jam-er vi oss frem til et resultat, sier han med en stemme som er overraskende frisk etter en konsert med mye brutal brøling.
Den første tiden gikk det ikke så bra med stemmen, men nå går det greit. Bare man lærer seg det, mestrer man det fint, sier Sindre Solem.
Mye konserter
Obliteration øver sammen to ganger hver uke. Bandet har en demoinnspilling bak seg, og de skal også bidra på den kommende Oppegård-cd-en. Dette er en cd med mange lokale, unge musikere som kommer på nyåret.
Vi prøver også å spille mest mulig live bare her i kommunen, men også komme ut andre steder, forteller Sindre.
Selvsagt er det også en drøm å lage så bra musikk at guttene selv kunne tenkt seg å kjøpe den i butikken. Foreløpig er ikke Obliteration kommet så langt, men drømmen er å bli like gode som to av forbildene og Pantera. Sistnevnte band har fått litt oppmerksomhet i media de siste dagene, etter at deres gamle gitarist Dimebag Darrell ble skutt på scenen i forrige uke.
Det var skikkelig trist da vi fikk høre det, så vi dediserte hele konserten vår til ham. Rest In Peace Darrell, sier Sindre Solem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.