Gå til sidens hovedinnhold

Mørkt på banen

Selv om det ikke ser sånn ut nå, starter fotballsesongen på Falck Ytters plass om få uker, og da håper spillerne at idrettsplassen ikke er mørklagt.

ILA: Flere av lyspærene ved Falck Ytters plass er gått, og det er et problem for de som bruker anlegget om kvelden.

Det er bare noen måneder midt på vinteren vi ikke spiller, men sent på høsten og tidlig på våren, når det fortsatt blir tidlig mørkt, er det irriterende at pærene ikke virker, sier Tore Tveiten, en av fotballspillerne på Ila.

Han er gjerne på taket av Ila-senteret etter arbeidstid, og det er vanskelig å benytte banen uten lys. Tveiten har bodd på St. Hanshaugen i rundt 15 år, og er en ivrig bruker av anlegget.

Jeg synes det er mye hyggeligere å spille fotball på løkka, enn å gå inn på et treningsstudio, sier han, og lurer på hvorfor det ikke er skikkelig lys på banen.

Elin Løvseth, miljø- og byutviklingskonsulent i Oslo kommune, forteller at belysningen ikke er ment som banebelysning. Det lyset som er der er vanlig gatelys og anses ikke som tilstrekkelig for bruk av anlegget når det er mørkt.

Grunnen til at det ikke vil bli montert banebelysning på Falck Ytters plass, er av hensyn til naboer som bor tett inntil anlegget, sier Løvseth, og fortsetter:
Vi er klar over at noen lamper er gått, og vi vil se hva vi kan få gjort med det. Det er imidlertid ikke prioritert å gjøre noe med det nå i vinter siden anlegget ikke skal brukes ennå.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus