RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moro for unga


Casiokids tar med seg ladeplagen «Finn Bikkjen» og stiller på scenen på Miniøya.
Casiokids tar med seg ladeplagen «Finn Bikkjen» og stiller på scenen på Miniøya.
Miniøya slapp i dag de to første bandnavnene til den ferske festivalen i juni.

TØYEN: Og her bør det bli moro for den yngre garde. Det er nemlig klart at både Casiokids og Melodi Grand Prix Junior -vinnerne The BlackSheeps står på scenen i Tøyenparken siste helga i juni.

Kun for de minste

Festivalen, som har en øvre aldersgrense på 16 år arrangeres for første gang i juni, og hensikten er å rendyrke en festival for unge.

De to første bandene er symptomatiske for hvordan Miniøya etter planen vil se ut, mener daglig leder Linn Lunder.

– Vi er veldig glade for å få The BlackSheeps og Casiokids til festivalen. Dette viser en smakebit av det mangfoldet vi vil presentere på Miniøya. The BlackSheeps har utfordret begrepet barnemusikk, og både store og små ble truffet av farsotten «Oro jaska beana» i 2008. Casiokids er et av Norges mest spennende og innovative band. De skaper et musikalsk univers som ikke bare viser en stor bredde i forhold til innhold, men også i forhold til målgruppe, sier Lunder.

– Veldig bra

The BlackSheeps slapp albumet «The Blacksheeps» i oktober 2009 og fikk kanonanmeldelser. De ble nominert til Spellemannsprisen og playlista på P3. På grunn av ung alder og skole, tok bandet en liten pause. Miniøya blir derfor deres første konsert i Oslo siden albumet ble sluppet, og artistene selv gleder seg stort til å møte publikum i sin egen aldersgruppe.

– Det er veldig bra at det er kommet en ny festival for barn og unge. Tror at det blir veldig gøy å opptre der, og håper at mange musikkglade mennesker møter opp, sier Emelie Nilsen, gitarist i The BlackSheeps.

Musikk og teater

Casiokids er et elektro-popband fra Bergen. De har tatt store deler av verden med storm selv om de synger på norsk. I 2010 skal de lanseres enda større i utlandet, men tar seg tid til Miniøya.

På Miniøya skal de opptre med Gomurskogen, som er en eventyrlig regnskog fylt med musikalske dyr som kommuniserer via lyd og sang, og som stort sett lever i fred og fordragelighet og voktes av den allestedsnærværende Gomurmammaen. Forestillingen forteller om hvordan skogen blir truet av økologisk katastrofe når gomurene, en gruppe dyr som synger inn regntiden, blir kidnappet av øglen Togen.

16 års øvre aldersgrense

Miniøya arrangeres i Tøyenparken 26. og 27. juni. Det er en egen festival for barn og unge med musikk, kunst og opplevelser i sentrum.

Det blir 16 års øvre aldersgrense for personer som ikke kommer i følge med barn. 16-års øvre aldersgrense betyr at folk over 16 år ikke kommer inn uten følge med barn.

– Vi tror vi er de første i Norge som innfører 16-års øvre aldersgrense for et kulturarrangement. Vi har valgt å gjøre dette, fordi dette skal være en festival for barn, unge og familier, sier Linn Lunder, daglig leder i Miniøya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere