*Nettavisen* Nyheter.

Moro med Blekkulf

Vil dere bli miljødetektiver, spør Blekkulf de små barna. Kan blekkspruter snakke?, kommer svaret kontant.

Lindeberg: Den populære blekkspruten avla et besøk til Nordre Lindeberg gård. Det er en stund siden Blekkulf og vennene hans fikk tusener av barn i hele Norges land til å melde seg på som miljødetektiver og samlet alle rundt fjernsynet til Barne-TV.
Tidlig på 90-tallet var han barnehelten fremfor noen, med sin innsats for å bevare den ene kloden vi har. Siden har konkurransen fra andre helter blitt hardere, og mediestøyen sterkere.
Men om det har vært litt stille fra den lille blekkspruten de senere årene, så er han altså i virksomhet ennå. På lørdag som er bak oss fikk barna i Groruddalen lære noe om miljøet fra Blekkulf.
- Blekkulf er Norges største miljøorganisasjon for barn. Lignende arrangementer kjøres i flere lokallag i stor- Osloområde, sier leder for lokallaget på Alna, Astrid Hagevåg Johansen.

Lavvo og gapahuk

Barn som besøkte Nordre Lindeberg gård denne lørdagen kunne oppleve mange morsomme og nyttige ting. I tillegg til det fikk de anledning til å hilse på selveste Blekkulf.
- Barna kan delta i rebusløp, se på lavvo og lære hvordan man bygger en gapahuk. Formålet med dette er å få barn til å bli glad i naturen, sier Johansen.
Johansen roser også samarbeidet med Nordre Lindeberg gård.
- Vi er heldig å ha en gård som dette i nærområdet. I fjor hadde vi rebusløp kun på et begrenset område på gården, men i år bestemte vi oss for å ha løpet over hele gården. Slik blir unger litt bedre kjent med hele stedet.

Ikke det materielle

Johansen sier at filosofien bak Blekkulf er i utgangspunktet å øke miljøbevissthet. Men en viktig del av arbeidet er også å vise barna at de materielle ting ikke er så viktige.
- Ta for eksempel blikkbokser. Når man er ferdig med å spise det som er i bokser kan de brukes til så mange nyttige ting. De kan resirkuleres og brukes til andre formål men de kan brukes som leker også. Blikkbokser kan brukes til å lage kikkert, eller pyramider som de kan kaste baller på. Så blikkbokser kan også være leker som er helt gratis, sier Johansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.