RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glade hoppere fra Koll. I vinter blir det mye aktivitet i Trollbakkene på Nordberg.
Glade hoppere fra Koll. I vinter blir det mye aktivitet i Trollbakkene på Nordberg. Foto: Foto: Privat

Moro med hopp i Koll

Denne vinteren blir det mer aktivitet i Trollbakkene på Nordberg enn på lenge!

NORDBERG: Hoppingen er kommet godt i gang i alle tre bakkene og det skal arrangeres flere renn både i hopp og kombinert i løpet av vinteren.

– Det er moro å se alle de blide fjesene og den store entusiasmen blant ungene, sier trener Snorre Sagen.

Han har selv vært elitehopper og ungene hører konsentrert etter når han forteller om sine hopp i Holmenkollen.

Landslagstrener

– Her er det åpent for alle som vil hoppe vi har unger helt fra åtteårsalderen og oppover til 13 år. Jo yngre de er når de starter, jo bedre, men hvor er jentene? Hopp er en sport hvor jenter har minst like bra forutsetning som gutter til å bli riktig gode fortsetter Sagen.

Og han vet hva han snakker om for han har hjulpet til å trene det norske kvinnelandslaget.

Litt inn i skogen bak noen høye trær like ved Norberg kirke ligger Kollbanen med hoppbakkene idyllisk for seg selv i fullt flomlys om kvelden. Trollbakkene består av tre bakker, K-10, K-15 og K-23 meter.

– Det trengs ingen forkunnskaper for å hoppe i den minste bakken, men det er jo en fordel å ha gått litt på ski fra før da slik at de kommer over hoppet uten å falle, sier Sagen med et smil.

Nytt liv i bakkene

– Idrettslaget Koll har kommet godt i gang med hoppingen i Trollbakkene etter noen års dvale. Det var synd å se de flotte bakkene forfalle mens Oslo kommune bruker milliarder på å bygge nytt riksanlegg. Det vi trenger først og fremst er moro og skiglede i bakkene, så kommer rekrutteringen av seg selv. Vi kom i gang med litt hopping forrige vinter og i sommer har vi gjort mye for å forbedre anlegget gjennom dugnadsinnsats og hjelp både fra Friluftsetaten og fra Idrettsetaten, sier Kolls hoppansvarlige Norman Weisz.

19. januar

Denne vinteren blir det stor aktivitet i bakkene. I tillegg til to ukentlige treningsøkter, hver mandag og onsdag kveld, skal det arrangeres flere hopp- og kombinertrenn. Koll har fått støtte fra Skiforbundet til å arrangere tre renn i Trollbakkene med navnet «KOLL Telenor karusellen».

– Det første rennet blir onsdag 19. januar kl. 18.00. Her er alle barn velkommen, enten de trener hopp eller ikke og enten de er medlem av Koll eller ikke. Vi håper først og fremst disse hopprennene blir en skifest som gir mersmak, sier Weisz, og oppfordrer interesserte om å gå inn på Koll.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere