Moro mot mobbing

Lyn tar ansvar i Groruddalen og fronter en kampanje mot mobbing. Forrige onsdag koste de seg på Løren skole.

Løren: Sola skinte og det føltes som sommer. Hva er da bedre enn å boltre seg med et par fotballer på kunstgressbanen på Løren? Legg til to av FC Lyn sine utenlandske stjerner og energiske 6.klassinger. Da har du har kampanjen "På lag mot mobbing" på sitt beste.

Viktig tema i skolen

Guttene spiller på den ene siden og jentene på den andre. Svenske Daniel Theorin og argentinske Enrique Ortiz spiller til vanlig med FC Lyn, men i dag var de i full sving på Løren kunstgress. Klassestyrer for 6A på Løren skole, Per Morten Klette er henrykt.
Dette er et kjempeopplegg. Mobbing er et viktig tema i skolen, og det er flott at noen andre enn bare oss lærere kan ta det opp med elevene. Spesielt morsomt er det når det er kule folk sånn som disse gutta fra Lyn, sier han. I klassen har han og elevene forberedt spørsmål om mobbing som de skal spørre Lyn-spillerene om etter at fotballspillinga er ferdig.
Etter at guttenes kamp ble avgjort på overtid med første målet vinner, var det klart for utspørring. Sigurd Arntzen fra 6A tapte, men han hang ikke med hodet av den grunn.
Jeg scora for mitt lag, også finta jeg han svenske Lynspilleren, sa han stolt.
Mange av elevene hadde Vålerengadrakter og skjerf på seg. Det var et viktig poeng at man kan være motstandere på banen og tribunen under kamp, og så være like gode venner etterpå. Da tar man hverandre i hånda og respekterer hverandre.

Si det til noen!

Elevene fulgte interessert med og kom med egne spørsmål.
Jeg lurer på om dere tenker på at dere ikke skal banne og takle stygt og sånn siden dere er forbilder, spør Sigurd. Daniel Theorin tenker seg om litt og svarer:
Det kan gå litt hardt for seg på banen, men det er viktig å være venner etterpå selv om man kan ha noen tøffe tak akkurat under kampen.
Det kommer mange spørsmål om Lynspillerne har opplevd mobbing selv og hvordan man eventuelt skal takle det.
Jeg har heldigvis aldri blitt mobbet. Jeg har heller aldri mobbet noen selv. Vi kan tulle litt med hverandre og sånn på treninger, men det er bare moro, og vi har respekt for hverandre. Hvis noen blir mobbet er det viktig at man sier ifra. Hvis man ikke tør å si det direkte til mobberne så fortell det til en voksen eller læreren, sier Theorin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.