RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marianne Christensen, Håkon Rustad og Aurora Kobernus fra Årvollspeiderne holdt juleverksted på gården. I år som i fjor.
Marianne Christensen, Håkon Rustad og Aurora Kobernus fra Årvollspeiderne holdt juleverksted på gården. I år som i fjor.

Morsom førjulstid

Selv om snøværet gikk over i regn, ble det skikkelig julestemning på Årvoll gård.

ÅRVOLL: Tradisjonen tro samles det til skikkelig julemesse på låveloftet. Her stiller håndverkere, husflidere og andre med tilknytning til gården. Og hit kommer folk fra nær og fjærn for å handle.

Aktive

I hovedhuset er det Årvollspeiderne som rår. I år som i fjor holder de juleverksted for de yngste.

Det er alltid mange som stikker innom juleverkstedet vårt. I fjor var det kø, forteller Marianne Christensen.

Sammen med sine medspeidere er forberedelsene gjort, og alt som skal til for å lage julepynt ligger og venter på flittige hender.

Tidligst ute var to som hadde kommet fra Nittedal.

Vi er på besøk hos bestemor som bor her, og nå skal vi lage julepynt til henne, sier Marius Joranger og hjelper lillesøster Lene Elisabeth med en diger kongle.

Låveloftet

Veien til låveloftet går gjennom fjøset. Og der hersker nissen. Årets utgave, stilren i lusekofte og rød lue, en kvinnelig en.

En blid Mona Bredesen trakterer de besøkende som stikker innom, med godsaker som hører førjulsstria til.

Og i etasjen over er det skikkelig julestemning. Nisser og pynt i alle varianter. Bord i bord med forlegger og urtesamlere.

Dette er krydder vi har høstet i Brobekk skolehage. Tørket og gjort i stand til julemessa, sier krydderselgerske Berit Nyrud.

Og dette er hjembakte julekaker. Alle sju slaga rett fra husfliden, supplerer Inger Marstein Lund som sitter ved siden av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere