Morsom og nyttig søndagstur

BAMSESYKEHUS: Gi kosedyrene en helsesjekk før søndagsturen fra Myraløkka til Kuba, og bli med på quiz og hinderløype underveis. FOTO:Arkiv/ SOS-barnebyer.

BAMSESYKEHUS: Gi kosedyrene en helsesjekk før søndagsturen fra Myraløkka til Kuba, og bli med på quiz og hinderløype underveis. FOTO:Arkiv/ SOS-barnebyer. Foto: Arkiv/SOS-barnebyer

Turen går fra Myraløkka til Kuba og tilbake igjen, med flust av aktiviteter og overraskelser både ved start og mål og underveis.

SAGENE: – Det er lagt opp til at dette skal bli en ordentlig koselig søndagstur med spennende aktiviteter underveis. Vi er en solid gjeng frivillige som arrangerer marsjen for første gang i Oslo, marsjen går for øvrig i seks andre byer også, sier assisterende fylkesleder og frivillig i SOS-barnebyer, Tonje Ruud Camacho.

Hinderløype og overraskelser

Hun kan love mye moro for små og store under marsjen, og håper selvfølgelig også å få spredt informasjon om organisasjonens arbeid til små og store.
– Vi setter fokus på oppvekstvilkår, utdanning, helse, lek og moro. Langs løypa blir det quiz og bokstavlek, hinderløype og litt overraskelser, sier Camacho.
Alle er velkomne til å gå denne løypa og være med på lek og moro underveis, og for barn under 16 år er hele moroa gratis. Voksne betaler 100 kroner, det inkluderer en deltakerbag med staselig innhold.
– Alt dette har vi fått gratis fra våre samarbeidspartnere, og inntektene fra Barnebymarsjen går uavkortet til bygging av Oslohuset i barnebyen i Mwanza i Tanzania.

Bamsesykehus

Av andre fristelser under Barnebymarsjen nevnes i fleng Lykkehjul, bamsesykehus – ta med kosedyr og få en helsesjekk! – ansiktsmaling, tumletelt, zumba for barn, musikk og underholdning og konkurranser med flotte premier.

Nytt liv

Tonje Ruud Camacho har vært frivillig siden 2006, og har virkelig sett hva SOS-barnebyer betyr for de små som har det aller vanskeligst.
– Barna som kommer til våre barnebyer får helt nye liv. Omsorg, skolegang, forutsigbarhet og trygghet er noe de opplever for første gang. Jeg har sett hva pengene vi får inn gjør, og jeg har sett at de kommer frem.
Tonje legger til at det er vel og bra å være takknemlig for hvor godt vi har det i Norge.
– Men det er viktig både for barn og voksne å se og tenke over hvor lite som egentlig trengs for å leve et godt liv. Det er ikke det materielle som er det viktige - det er trygge rammer, langsiktig omsorg og voksne som tar ansvar og bryr seg - det gjelder for alle barn, også i Norge. Og det er akkurat dette SOS-barnebyer kan tilby.
I Norge er det en SOS barneby i Bergen, og en på Østlandet er under planlegging.

Når: Søndag 14. september fra 11.00 til 15.00

Hvor: Myraløkka ved Sagene

Påmelding: Ved oppmøte eller www.sos-barnebyer.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.