*Nettavisen* Nyheter.

Morsomt å få være med på noe slikt

Glade: De ansvarlige redaktørene Ivar Brynildsen (t.v.) og Tore Bollingmo.

Dagens lesertall inspirerer til videre satsing på lokalaviser i Oslo, sier Ivar Brynildsen, ansvarlig redaktør i Ullern Avis/Akersposten.

Klikk på bildet for å forstørre.

På vei opp: På avishuset vårt på Røa var stemningen god på tirsdag, da lesertallene kom. Foto: Steinar Knudsen

RØA: Disse lesertallene bekrefter det jeg har trodd og håpet helt siden jeg kom til Nordstrands Blad i 1998. Jo mindre geografisk område hver avis dekker, jo større sprengkraft blir det i helheten. At 229.000 innbyggere i Oslo leser våre aviser, enten de heter Nordre Aker Budstikke, Ullern avis Akersposten eller Lokalavisen Groruddalen, det forteller meg at vi treffer folk hjemme der de bor, sier Brynildsen, som er ansvarlig redaktør i Ullern Avis/Akersposten. Han har også ansvaret for Nordre Aker Budstikke og Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen.

Starten

Det hele startet med Nordstrands Blad, som i 1998 ble kjøpt av det som den gang het Orkla Media. Selskapet kjøpte Ullern Avis/Akersposten, og andre bydelsaviser. Der det ikke fantes noen fra før, startet Orkla Media nye aviser.

Nå heter «moderselskapet» Edda Media, og de ultralokale avisene har tilsammen fått navnet Lokalavisene Oslo.

For å «treffe folk hjemme» i en storby som Oslo kreves i følge Brynildsen flere ulike aviser og redaksjoner.

Vi har inspirerte medarbeidere med stor lokalkunnskap, og bankende hjerter for hver krik i byen vår. Sammen lager vi produkter vi er stolte av, og som vi tror skal endre mediebildet i Oslo betydelig på sikt. Det er utrolig morsomt å få være med på noe slikt, sier han.

Historiske tall

Ansvarlig redaktør for Lokalavisenes titler i øst, Tore Bollingmo, er også strålende fornøyd med de ferske lesertallene.

Dette er historiske tall. Vi er svært takknemlige for at stadig flere velger våre aviser, sier Tore Bollingmo, som har ansvaret for Nordstrands Blad, Lokalavisen Groruddalen og Østkantavisa.

Vi har ønsket å være et talerør for de som bor i bydelene. Det er tydelig at vi har funnet et udekket behov gjennom vår satsing med ultralokale aviser. Nå får vi vise oss tilliten verdig ved å fortsette å lage gode aviser for Oslos mange lokalsamfunn, sier Tore Bollingmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.