*Nettavisen* Nyheter.

Morsomt med håndballcup

LAGBILDE: Bakerste rad fra venstre: Beza Mattias Kebede, Julie Bjørndahl. Midterste rad fra venstre: Azra Eren, Leyla Yedicam, Tuana Eren, Ayla Adrovic, Kauthar Elmeziani, Elise Ekberg. Første rad fra venstre: Milka Goitom, Melisa Sarinc, Mathilde Aanerud, Sariba Ceesay, Edom Mesfin, Sabrin Roman. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Haugeruds j7-lag deltok i minicupen i Furuset Forum i helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Så glade blir man når laget scorer mål. Her er det Ayla (midten) som er målscoreren. Elise (t.v.) og Leyla (t.h.) jubler også. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er viktig å gjøre sitt beste både i angrep og i forsvar. Her forsøker Haugeruds jenter å blokkere et skudd fra Ellingsrud. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Elise skyter og scorer. I denne kampen vant Haugerud 4-2. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Håndball kan også gjøre vondt. Her er det Ayla som har fått seg en ball i ansiktet. Lagvenninne Azra kommer trøstende til unnsetning. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er både viktig og morsomt å takke for kampen, uansett resultat. Foto: Foto: Jonas Wikborg

FURUSET FORUM: – Haugerud, Haugerud, opp med dampen. Vi skal vinne håndballkampen!

Haugeruds j7-lag skal ut i aksjon om under fem minutter, men akkurat nå er det fullt fokus på å heie frem de andre Haugerud-lagene som deltar i minicupen i håndball i Furuset Forum.

Trenes av j13-spillere

– Det er utrolig mye arbeid som ligger bak bare det å kunne heiaropene, og det er så herlig når de får det til, sier lagleder Anne Ekberg.

Sammen med trenerne Beza Mattias Kebede og Julie Bjørndahl, som for øvrig begge spiller på j13-laget til Haugerud, holder hun orden på Haugeruds j7-lag.

– Det er veldig gøy, men samtidig morsomt å være trener, sier Bjørndahl, som skal på trenerkurs til høsten

– Det er litt vanskelig å holde styr på alle ungene hele tiden, men det er en god følelse når jeg klarer å lære bort noe, legger hun til.

Gøy på cup

Og det er disse turneringene ungene gleder seg mest til. For selv om fokuset er på det sosiale og at alle skal være med er det noe ekstra morsomt med turneringer. Det er både Ayla (8), Elise (7) og Leyla (7, snart 8) enige i.

– Det er morsomt å vinne, og jeg elsker å score mål, sier Leyla, og får støtte fra Elise, som synes det er gøy å få medalje også. Leyla er ikke like glad i å stå i mål, men det gjør ikke noe. For det liker nemlig Ayla.

– Jeg synes det er gøy å ta imot ballen. Også er det morsomt å redde skudd slik at de andre ikke scorer, sier Ayla.

Drømmer om landslaget

Og selv om de også holder på med andre idretter enn håndball, er ikke de tre Haugerud-jentene i tvil om hva de vil bli når de blir store.

– Jeg vil bli proff og spille på landslaget, sier Ayla. Det vil Leyla og Elise også.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.