Morsomt med miljø

Julie, Sara og Eirik skal lære de voksne å kaste riktig.

Julie, Sara og Eirik skal lære de voksne å kaste riktig.

Musikkteateret ”Rundt og rundt” fikk det til å spinne på Tiurleiken skole torsdag. Eirik, Julie og Sara visste akkurat hva de skulle fortelle de hjemme.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ivrige: barna klappet og sang sammen med Finken og Felix.

ROMSÅS: – Jeg skal si hjemme at vi trenger flere søppelbøtter, sånn at vi kan kaste i riktig beholder, sier Sara.

Hun og andre barn på skolen (1.-4.trinn) fikk se en forestilling om forbruk, gjenbruk og energibruk. Stykket ble fremført av Felix (Ole Tellefsen) og Finken (Leif Fjelldal) - fra Scenekompaniet, som fikk barna til å le ustanselig.

SE BILDESERIE! Moro på Tiurleiken skole

– Det var spennende, gøy og vi lærte mye av det også, sier Eirik.

Han forteller at de kan dette fra før, og vet at miljøet vårt er viktig.

– På skolen er vi flinke til å sortere og vi vet hvor vi skal legge ting. Vi skal ikke bruke for mye og sløse, fordi det ikke er bra for miljøet, sier han.

Skal lære opp de voksne

"Finken" er ganske slapphendt og må få drahjelp fra barna og hans miljøvennlige kamerat Felix, for å lære å sortere riktig. Det tutet høyt når Finken la søppelet i feil beholder, og barna måtte peke ut hvilken sorteringskasse søppelet skulle oppi.

–Det var morsomt å hjelpe til. Hvis de voksne kaster feil så må vi kjefte på dem, og vise dem hvordan man gjør det. Det hender at jeg også kaster feil og er litt usikker noen ganger, sier Julie.

Sara kommer raskt med et forslag som også ble brukt under stykket.

– Da kan det være lurt å ha farger og tegninger som viser hvilken søppelbøtte man skal kaste i, sier hun.

Barna fikk være med å synge, peke og fortelle det de kunne, samtidig som de lærte hva som kan skje dersom man ikke er miljøvennlige. Eirik forklarer dette.

– Kaster vi ting på feil sted og ikke bryr oss om miljøet, så blir det forurensning som gjør at jorda blir varmere, sier han.

Programmet er et samarbeid mellom Oslo kommune ved Byrådsavdeling for samferdsel, miljø og næring, samt Renovasjonsetaten og Scenekompaniet. Ole Tellefsen og Leif Fjelldal reiser rundt til utvalgte skoler og fremfører stykket som er skreddersydd for 1. – 4. trinn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.