RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morsomt med «striper»


Mange hadde funnet veien til biblioteket for å lære å lage tegneseriestriper.
Mange hadde funnet veien til biblioteket for å lære å lage tegneseriestriper.
Samtidig som hele Furuset gikk mann av huse for å more seg på Bollywoodvis hadde riktig så mange benka seg inne i kinoteket på biblioteket.

FURUSET: Og de unge guttene og jentene hadde benka seg for et lynkurs i hvordan lage en figur som kunne passe til en stripe eller serie.

– 12-åringer og litt oppover er litt glemt. Vi ønsket å gi dem et skikkelig tilbud også. Et tilbud som kan knyttes opp til litteratur og lesing, sier Siri Thurmann-Moe mens blyantene krafser på papiret inne i kinoteket.

Rundetid

Det var den kjente tegneserieskaperen Øystein Runde som hadde fått bortlærerjobben denne gangen.

Og han kom med tøffe tenikker og gode grep.


– Dette blir et lynkurs med hovedfokus på hvordan man kan tegne og utvikle en figur eller karakter. Kurset er for de mellom 12 og 16 år og vi holder på et par timer, sa læreren som kanskje er mest kjent for «Rundetid», en tegneseriestripe som går fast i Spirit.

Og biblioteket stilte med blanke ark, fargestifter og blyanter. Så det eneste de kommende stripeskaperne trengte å tenke på var noe lurt til en historie eller totusen.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere