*Nettavisen* Nyheter.

«Morten er en helt»

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Jeg kjøper = Oslo. Hver måned, så sant jeg husker det. Ikke sjelden er det månedens fem rikeste minutter.


Som regel kjøper jeg det av Morten. På Majorstuen. Morten er middelaldrende, alt for tynn, litt bøyd i ryggen, og tannløs i enhver forstand. Han har grønnbrune øyne, skuldre som bare så vidt holder jakken oppe, og Bogstadveiens mest strålende smil.
Morten er en helt. Han har lite annet enn det han står og går i, samt en rekke plager som kunne fått hvem som helst til å bli liggende under dyna og lure på når. Like fullt står han på plassen sin med en bunke magasiner straks etter klokken ti hver morgen. Om sommeren rød i nakken etter lange timer i solen. Om vinteren trygt innpakket i sin tykke allværsdress fra Fretex, med ullfôr. Alltid med et fast blikk mot solen, og en glad hilsen til alle.
En periode traff vi hverandre hver dag. Jeg var arbeidsledig, og brukte en spasertur ned Bogstadveien som avbrekk fra en monoton jobbsøknadsprosess. Morten hadde alltid et oppmuntrende ord på lur. Han, av alle, visste godt hva det handlet om. «Men,» sa han, «Alle gode ting kommer når du minst venter det.»
Han fikk rett. Fortsatt er den månedlige praten med Morten et høydepunkt. Den forteller alt om hvor kort avstanden er mellom oss. Og hvor lite som skal til for å klatre opp fra grøfta.

Cathrine Brynildsen
Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.