*Nettavisen* Nyheter.

Morten Thorsby er Norges ukjente proff

FIKK PRIS: Morten Thorsby valgte å gi 25.000 kroner til moderklubben Heming. – Statoils talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier sponsorsjef i Statoil, Marius Rosenberg Amundsen.Foto: TV2

For ett år siden spilte Morten Thorsby i 1. divisjon for Stabæk. Nå spiller 18-åringen fast for nederlandske Heerenveen, og hedres med Statoils Talentpris for oktober.

OSLO: Thorsby har hatt en imponerende utvikling. På samme tid i fjor ble 18-åringen benyttet som innbytter i 1. divisjon. Etter Stabæks opprykk fikk midtbanespilleren også starte noen kamper i Tippeligaen, før Heerenveen hentet Heming-gutten til Nederland der han i dag spiller fast.– Jeg har alltid visst at jeg hadde nivået i meg, men jeg fikk det ikke helt ut. Jeg fikk masse hjelp det siste halvåret av Bob Bradley. Han var en stor inspirasjonskilde, som gjorde at jeg tok noen ekstra steg. Forskjellene er såpass små at bare et par endringer gjør at man tar store steg, og det har jeg fått til. De siste månedene har vært ganske ville, det er morsomt, sier Thorsby.

Tidlig debut

Unggutten ble kastet inn i kampens hete tidligere enn han hadde ventet.
– Jeg rakk ikke å tenke over det en gang. Jeg ble byttet inn i første hjemmekamp, det var helt kaos. I Norge hadde ikke det skjedd, men her i Nederland gjør de det. Jeg var utrolig gira på å vise meg frem og det var det fokuset jeg hadde. Det er egentlig det fokuset jeg har hatt i hele høst - vise frem meg og kvalitetene mine. Det har gått veldig bra, sier Thorsby.

Ukjent proff

Han er kanskje Norges mest ukjente utenlandsproff, men lever godt med at ikke så mange i hjemlandet vet hvem han er.

– Det er jo utrolig morsomt å vinne Statoils talentpris! Den gis jo til unge spillere for å gi driv og motivasjon, og det gjør dette helt klart. Å vinne en pris blant så mange gode spillere i Norge, setter jeg stor pris på. Det er gøy at de ser at jeg gjør det bra, gliser Thorsby.

Penger til Heming

Hver månedsvinner får 50.000 kroner som han eller hun kan gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Morten Thorsby har valgt å dele pengene mellom to klubber.

– Jeg ønsker å dele pengene mellom Stabæk og Heming. Det er de to klubbene jeg har vært lengst i.

Juryens begrunnelse:
18 år gamle Morten Thorsby har det siste året hatt en rivende utvikling og har etter en fin vårsesong i Stabæk nå etablert seg som et fast innslag i Heerenveens førstelag. Med løpskraft, fotballklokskap og en solid mentalitet har han klart overgangen til internasjonal fotball på en imponerende måte. Han er en anvendelig lagspiller som fortsatt har mye utviklingspotensial i seg, og med ærgjerrig, fokusert jobbing i en internasjonal liga blir det spennende å følge Thorsby fremover.

Juryen består av Nils Johan Semb, Gøril Kringen og Leif Smerud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag