*Nettavisen* Nyheter.

Mos til Tromsø

Mostafa Abdellaoue leies ut til fjorårets bronsevinner i eliteserien denne sesongen.

VALLE: VIF-spissen Mostafa Abdellaoue starter sesongen for Vålerenga mot Viking 19. mars. Men dagen etter setter han seg på flyet nordover og blir Tromsø-spiller ut 2011-sesongen. Det bekrefter både Vålerenga og Tromsø på sine nettsider fredag ettermiddag.

Mer spilletid

Mostafa «Mos» Abdellaoue var på banen i 18 seriekamper for Vålerenga i fjor, men startet bare fire av dem. Nå håper han på mer spilletid i Tromsø.

– Det er riktig for min utvikling å få regelmessig spilletid. Jeg er på et punkt i karrieren hvor jeg trenger det, sier Mos til VIF TV.

Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen understreker at klubben fremdeles har tro på den tidligere Skeid-spilleren.

– Vi tror ett år i Tromsø hvor han er forespeilet regelmessig spilletid vil gjøre han godt, sier han til vif.no.

Riktig skritt

Mos kom til Vålerenga før 2009-sesongen, men han har ikke klart å ta samme steg som storebror Moa, som i sommer ble solgt til Bundesliga.

– Jeg har hatt ei flott tid i både Skeid og Vålerenga - men med TIL's innsats de siste årene i Tippeligaen, og med det spillemateriellet som allerede er der mener jeg dette er et skritt i riktig retning for min karriere, sier Mos til Tromsø ILs nettsider.

Han tror 4-4-2-formasjonen til fjorårets bronsevinner i eliteserien vil passe ham bra. Der vil Mos kjempe om spissplassene med storscoreren Sigurd Rushfeldt og Simen Møller, som kom fra Kjelsås før årets sesong.

Vil tilbake

Mos håper låneoppholdet skal hjelpe ham å komme sterkere tilbake for Vålerenga i 2012.

– Målet er å spille mer og komme tilbake mye sterkere. Jeg er mer motivert enn noen gang og vise at jeg er god for en plass i Vålerenga, sier han til VIF TV.

I Tromsø er imidlertid ikke klubbledelsen avvisende til å beholde Refstad-gutten.

– TIL's noe begrensede økonomi gjør at et utlån ut 2011 er alternativet i dag, men dette kan endre seg utover i sesongen, og vil eventuelt gjøre en lenger signering mulig, sier sportsdirektør Morten Kræmer i Tromsø Idrettslag til til.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag