Moské i diabetesblått

Moskeen i Åkebergveien skal lyses opp i blått, og det blir informasjon til all besøkende om diabetes.

Moskeen i Åkebergveien skal lyses opp i blått, og det blir informasjon til all besøkende om diabetes. Foto: Foto: Arkiv

For første gang markeres Verdens diabetesdag i en norsk moské. World islamic mission lyses opp i blått, og i forbindelse med fredagsbønnen blir det informasjonsstand.

ÅKEBERGVEIEN: Verdens diabetesdag er offisielt 14. november, men allerede fredag 12. vil fokus blir satt på diabetes generelt og de udiagnostiserte spesielt en rekke steder i landet.

Så også i moskeen i Åkebergveien, der deltakere i fredagsbønnen på begge sider vil bli møtt med informasjon, muligheten for å stille spørsmål om diabetes og anledning til å måle blodsukkeret.

– Vi vet at veldig mange går rundt og har type 2-diabetes uten å vite om det, omtrent like mange som har fått diagnosen. Diabetes er en sykdom det er viktig å forholde seg aktivt tidlig, understreker prosjektleder Shaista Ayub i Diabetesforbundet.

Vaterlands bru

Den internasjonale diabetesfargen vil også prege Vaterlands bro denne fredagen, og i ungdomshuset Riverside på Grønland vil blåfargen dekke veggene på kvelden.

Bak markeringen av Verdens diabetesdag for innvandrere i Oslo står Diabetesforbundet, Innvandrerrådet i Oslo (Oslo kommune) og Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndigheter.

Mer informasjon om Diabetesforbundet finner du på www.diabetes.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.