*Nettavisen* Nyheter.

Mot egne skoler for muslimer.

Fraksjonsleder for Arbeiderpartiets fraksjon for kultur og utdanning i Oslo bystyre Khalid Mahmood, støtter ikke byråden Torgerd Ødegaards anbefaling om å opprette en privat muslimsk skole i Oslo.

Mahmood mener at det er en dårlig ide med privatskoler. Det er uheldig i dagens situasjon å opprette skoler basert på tro og religion. Dette vil virke hemmende på integrering arbeid. Dette harmoniserer dårlig med ønske om integrering av etniske minoriteter i det norske samfunn.

Arbeiderpartiet mener det er en uheldig utvikling i skole Norge om vi tillater å splitte opp elevmassen etter religiøse skille linjer. Høyre og Ødegaard er ideologisk sett for alle privatskoler.
Arbeiderpartiet i Oslo vil ikke ha skoler for kristne, muslimer, hinduer, budhister, rike og fattige.

Arbeiderpartiet mener at det er gjennom fellesskolen man lærer om toleranse og det er her barn fra forskjellige kulturer og sosiale lag møtes.

Khalid Mahmood mener at skolen er det viktigste og beste arena for integrering og for utvikling av det flerkulturelle samfunn.

Det er gjennom skolen minoritetsspråklige elever lærer best om norsk kultur, språk og samfunnsliv og formidler forståelse for sin kultur og religion til det norske samfunn.

Byrådet burde ha gjort en helhetlig vurdering fram for å basere sin anbefaling på sin ideologiske overbevisning. Man bør også vektlegge ulemper ved opprettelse av en slik skole.

Khalid Mahmood mener at skolen primær oppgave er å formidle kunnskap og ikke være arena for åndelig forkynnelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.