Mot kortere åpnings-tider i Møllergata

Naboene i området rundt Kristparken og Møllergata er lykkelige over at "Dera" er stengt, og at bydelen går inn for å redusere utestedenes åpningstider i strøket.

MØLLERGATA: På forrige bydelsutvalgsmøte, møtte nok en gang mange fortvilte beboere opp for å tale deres sak. Lokalvisen har ved flere anledninger skrevet om beboere som plages av fyll og bråk på natta, i området rundt Kristparken. Utestedet "Dera" i Møllergata 38, ble i forrige uke stengt, til beboernes store glede.

Vi har utestedene i området under kontinuerlig oppsikt, sier stasjonssjef ved Sentrum politstasjon Bjørn Hansen. Han forteller at et godt samarbeid mellom naboene og politiet har vært nødvendig for å kunne holde situasjonen under kontroll.

Et nesten enstemmig bydelsutvalg vedtok å endre Møllergata nord for Youngstorget med sidegater, fra sone "sentrum" til sone "boligområde". Dermed vil berørte utesteder i området få redusert åpningstid fra kl 03.00 til midnatt eller 00.30.


Fornøyde

Det er jo fint at det ene stedet er blitt lukket, for da viser det seg at det lønner seg å aksjonere, sier beboer Kim Pilgaard. Edgar Heitmann er glad for støtten beboerne har fått av bydelen.

Vi er fornøyde med innsatsen bydelen har gjort, men nå håper vi at bystyret følger opp, sier Heitmann.

Vi har fått lagt frem vår sak, og bydelspolitikerne har vist at de støtter oss, sier beboer Remi Schrøder Padoin. Han forteller at det likevel var bråkete om natta forrige helg, fordi området er en travel gjennomfartsåre. Schrøder Padoin forsikrer at beboerne vil følge opp saken, med byråd Anette Wig Bryn i spissen.

Vi vil ha et levende sentrum, men ikke altfor mange skjenkesteder i boligområder, sier stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.