RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot lysere tider


Selv om vi er på Syden, er det ikke akkurat sol og sommer å se. Statuedamenkan bare øyne en svak lysning i det ellers så vinterhutrige.
Selv om vi er på Syden, er det ikke akkurat sol og sommer å se. Statuedamenkan bare øyne en svak lysning i det ellers så vinterhutrige. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Riktignok har sola snudd, og dag for dag går det mot lysere tider. Men det var ikke mye vårpreg på Syden på Ulvøya i romjula.

ULVØYA: Tre barn oppover Fjordveien med skøyter over skulderen og knallrøde kinn. En time på isen ovenfor stranden var mer enn nok.

Ellers var alt stille. Isen har lagt seg solid, og stupetårnet bare antyder at det nok en gang et stykke frem i tid blir forhold som stedsnavnet tilsier.

Men vi har altså passert vintersolverv, og det betyr at dagene legger på seg mer og mer lys etter hvert. Det tar ikke så veldig mange ukene før vi kan skimte lys når vi gå på jobben om morgenen og også får en lav solnedgang når vi hutrer oss hjemover etter endt dag.

Det er imidlertid lurt å være forberedt på at det ennå kan bli mange uker med vinter – både i form av kulde og hvit nedbør.

KLIKK  HER, OG SJEKK VÆRMELDINGEN FOR VÅRT OMRÅDE!

Men et stykke frem i tid kommer altså våren, lyset, isfri fjord og etter hvert varmegrader både i luft og sjø.

Vi er på en sagte vei mot lysere tider. Noe å glede seg over mens vi drar lua godt ned over ørene og bretter opp jakkeslagene.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere