Gå til sidens hovedinnhold

Møt meglerne!

I helgen la ni unge konfliktløsere fra Hovseter ut på langtur. I regi av Hov- seterklubben, Ute-teamet og Røde Kors deltar de på gatemeglingskurs.

Hovseter: Konfliktløsing har vært i fokus denne våren på Hovseter. Hovseterklubben og Uteteamet har holdt kurs i gatemegling for ungdommer i bydelen.
- Tommy Payne og Helga Williams fra Hovseterklubben og jeg har fått instruktøropplæring av Røde Kors. Deretter har vi hatt grunnkurs og videregående kurs her på Hovseter for ti av ungdommene, forteller Eva Kristin Aune fra Uteteamet.

Unge meglere

På fredag sto de alle ferdig pakket og klare for å vende nesen mot Sjoa. Med på turen var også to ungdommer fra Grorud som har jobbet med tilsvarende prosjekt.
- Vi har jobbet med konflikthåndtering en kveld i uka. På turen skal vi jobbe videre med dette, meglerrollen og hvordan man skal løse en konflikt mellom to parter, sier Aune, som mener det er viktig at ungdommene selv har et verktøy innen konflikthåndtering.
- Det har vært og er en del konflikter blant de unge her på Hovseter og det er ungdommene selv som lever i dette. Det som er litt kult, er at de som har vært med på kurset nå gir uttrykk for at de ønsker å holde kurs for de litt yngre igjen. Så nå vi jobber med tanken om å få til en gatemeglingsenhet hvor de selv deltar.

Modige maur

- Det er veldig lærerikt å være med på dette kurset, sier Hummam (16). Han og Saloua (18) er begge på vei til å bli sertifiserte gatemeglere.
- Vi har jobbet med hvordan vi skal håndtere konflikter mellom to parter. Det er viktig å ikke ta side, men å lytte til hva begge har å si for så å la de selv gjøre jobben, fortsetter han.
Saloua mener kurset har hatt en positiv effekt for Hovsetermiljøet.
- Det har vært en del bråk her, men dette bidrar til at det blir roligere. Det er viktig å unngå slåssing.
Det er ikke bare faglig input som sto på programmet i helgen. Rafting i Sjoa og pendelhopping fra bro er det også lagt opp til.
- Det tør jeg selvfølgelig! smiler Hummam.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot