RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot nye farvann

Nå er jeg klar for en dame på kroken, sier Andreas Frøsland (21) etter å ha fullført Sjarmørskolen på TVNorge.

Ammerud: Ammerudgutten er en av åtte elever med hovedrollen i TVNorges nye feel-good reality Sjarmørskolen, som har première i kveld. Målet med programmet er å gi selvtillit til menn som ellers har vært nokså håpløse med det motsatte kjønn. De gjennomgår et 30 dagers intensivkurs for å til slutt være rustet nok til å gjennomføre "Det perfekte stevnemøte".

Fiske foran alt

Andreas har sin store lidenskap i fiske og friluftsliv. Dette har tidligere gått foran alt, spesielt damene.
Jeg har alltid vært litt stille og beskjeden, og det med damer har liksom kommet flere plasseringer ned på lista. Men savnet etter en kjæreste har alltid liggi under overflaten. Jeg har bare ikke turt å ta ordentlig kontakt, sier han.
Lidenskapen for fiske kom imidlertid tidlig. Da han var 7 år fisket han sin første mort sammen med faren sin på Vesletjern. Etter det har det blitt mange turer i marka, som ligger rett utenfor døra til barndomshjemmet i Ammerudgrenda.
Det er det jeg liker så godt med Groruddalen. Du kan hive deg på t-banen og være i sentrum på 20 minutter, og så kan du ta fem skritt og være i marka. Hvis det blir noe dame på meg håper jeg hun vil komme å bo her med meg.

Drømmedama

Nå er sjarmøren fra Ammerud imidlertid klar for å legge fiskestanga på hylla for en stund og oppsøke tidligere ukjente farvann. Nemlig sjekkemarkedet. Han ser likevel ikke for seg at han skal bli en stor-sjekker.
Jeg er jo en litt rolig type, så jeg ser først og fremst etter Den Rette. One-night stands og sånt er liksom ikke helt min greie. Jeg ønsker å ha en jente som jeg kan ha gode samtaler med, sier den reflekterte 21-åringen. Han legger ikke skjul på at hun gjerne kan være interessert i friluftsliv. Det er heller ikke noe must.
Det gjør ikke noe om hun har andre interesser enn meg. Da kan vi jo heller lære hverandre litt. Men det hadde vært veldig hyggelig å ta henne med på en skikkelig fin tur i marka, og fiske litt også, smiler han. Selv tror han at han vil være en god lytter. Han er opptatt av å ta vare på sin fremtidige kjæreste, prioritere henne og være en gentleman.

Bli tøffere ovenfor seg selv

Han meldte seg selv på til Sjarmørskolen. Det hele var ganske tilfeldig. Andreas skulle bare titte etter et TV-program på hjemmesidene til TVNorge da han snubler over konseptet. Han følte seg litt truffet og dermed var det gjort.
Det å være en gentleman er noe jeg har lært på Sjarmørskolen. Også det med stil. Det å se bra ut og tenke litt på hva man kler seg i har faktisk noe å si for om du skal bli tatt alvorlig.
Programmet skal gå over ti episoder hvor hver dreier seg om ulike temaer innenfor kurtiseringens verden. Andreas og de andre elevene har lært om etikette, kvinners psykologi, dans, humor, kroppsspråk, motivasjon, føre en samtale og så videre. Programleder Sigurd Sollien gleder seg.
Jeg gleder meg til å være med å lage et program som kan bidra til at folk kan forandre hverdagen sin. Det viktigste jeg skal lære gutta er trygghet, å bli tøffere ovenfor seg selv og det å være nysgjerrige, sier han. For Andreas sin del har det fungert.
Dette er noe av det kuleste jeg har vært med på. Det er synd å ikke leve livet til det fulleste, og nå føler jeg at jeg virkelig har brutt noen barrierer for veien videre. Jeg har lært kjempemasse og nå gjelder det å få det ut i praksis, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere