*Nettavisen* Nyheter.

Mot økonomisk fallitt etter salg av ambassadetomt

Komitéleder Arild Gjervan (H) og hele bydelsutvalget vil ha 11’er-bane i tråd med bydelens idrettslag og skolenes ønsker. Det vil ikke Skifte eiendom. Foto: Arkivfoto

Skifte Eiendom/ Forsvarsbygg solgte ambassadetomten for 80 millioner kroner og har allerede brukt 40 millioner på erstatningsarealer. Mye står fortsatt igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL HA DETTE: Bydelen forlanger en fullverdig fotballbane Foto: Overkommandoen AS

HUSEBY: I 2008 mente Ullern Avis Akersposten at de kompensatoriske tiltakene på erstatningsarealene for ambassadetomten ville komme opp i minst 20 millioner kroner og at dette satte Skifte Eiendom i et dårlig lys med hensyn til fortjenesten knyttet til tomtesalget.

Smuler igjen

Vi tok grundig feil. I en pressemelding fra Skifte Eiendom står det at kostnadene knyttet til tiltakene allerede har kommet opp i 40 millioner kroner, og mye står igjen.

Tomten ble solgt til amerikanerne for 80 millioner kroner. Det vil bare være «smuler» igjen av dette når de kompensatoriske tiltakene blir gjennomført i sin helhet.

På nytt klager Skifte Eiendom over Plan- og bygningsetatens krav om at det skal prosjekteres en 11’er-fotballbane på baksiden av FO-bygget. Dermed vil det i siste instans være Fylkesmannen som skal ta stilling til om hva som skal til for å oppfylle kravene i rekkefølgebestemmelsene. På nytt argumenterer Skifte for at en 7’er bane i et nærmiljøanlegg tilfredsstiller kravene som er nedfelt i rekkefølgebestemmelsene til reguleringsvedtaket for ambassadetomten i Husebyskogen.

Les også:

Plan og bygningsetaten tvinger Skifte eiendom

– Jeg er skuffet over Forsvarsbygg

I verbalvedtaket knyttet til reguleringsbestemmelsene går det frem at området skal opparbeides i tråd med bydelens behov. Bydel Vestre Aker har i samarbeid med bydelens idrettslag, skoler, Røa Vel og andre kartlagt behovet og kommet frem til at en 11’er-bane er hva man vil ha på området.

Kostnadene til en fullt utviklet 11’er-bane er betydelig høyere enn en 7’er bane.

– Vi kan ikke se at kravet om 11’er-bane kan tolkes inn i rekkefølgebestemmelsene. Vi vil prøve Plan- og bygningsetatens skjønnsutøvelse når det gjelder rekkefølgebestemmelsen knyttet til «oppgraderingen av parkeringsplassen sør for FO-bygget til friluftsaktiviteter/kunstgressbane», sier kommunikasjonssjef i Skifte eiendom, Ivan Fjeldheim-Pettersen.

Les også: Krangler om fotballbane

God forretning

– Uansett om det blir et anlegg etter Skifte eiendoms ønske eller bydelens ønske vil vi tro at den totale regningen for de kompensatoriske tiltakene vil ligge mellom 50 og 60 millioner kroner. Føler Skifte eiendom i etterkant at salget av 40 mål i Husebyskogen var en god forretning?

– Målsettingen vår er å tilføre sektoren et netto overskudd. Det får vi ved dette salget, sier Fjeldheim-Pettersen.

– På et eller annet tidspunkt har dere vel hatt et budsjett, som vi dessverre aldri har fått tilgang til. Hvordan ligger det an i forhold til budsjett?

– Kostnadene knyttet til de kompensatorisSke tiltakene totalt sett overstiger hva som er budsjettert, sier Fjeldheim-Pettersen.

I tillegg til arealene som skal opparbeides bak FO-bygget, kan Skifte eiendom bli tvunget til å bygge en gangbro over Sørkedalsveien til mange millioner kroner.

Les også: Skifte eiendom er i en kjempeklemme

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.