*Nettavisen* Nyheter.

Møt Pippi og Emil i Holmlia kirke

Det er ikke mange som har opplevd Pippi Langstrømpe i kirken. Men søndag kommer hun til Holmlia, og gudstjensten derfra kringkastes over NRK P1.

Søndag 6. juni kommer både Pippi, Emil og Ronja Røverdatter til Holmlia kirke. Og den gudstjenesten kan man også høre på radio.

HOLMLIA: – Dette blir en spesiell gudstjeneste, sier musikkansvarlig i Holmlia kirke, Hans Olav Baden.

– For her vil de kjente figurene fortelle om sine møter med tyver, sultne fattigfolk og grådige foreldre. Og gudstjenesten skal altså overføres direkte på NRK P1, fortsetter han. Det er barnegruppa HoBaKLUZZ som skal være med på familiegudstjenesten denne søndagen. De har nylig hatt stor suksess med sin egenproduserte forestilling HUJEDAMEJ, basert på flere av Astrid Lindgrens fortellinger.

– Nå kommer de med sang, band og skuespillere til gudstjenesten for å belyse viktige temaer som grådighet og gjestfrihet ved hjelp av karakterene til Lindgren.

– Det er sterke forbindelseslinjer mellom noen av Lindgrens fortellinger og det Jesus sier om etterfølgelse, sier Tone Stangeland Kaufman, som er prest under gudstjenesten. Hun har selv følt seg utfordret av mange av Lindgrens karakterer. – Lindgrens fortellinger kan gi oss gode bilder på hvordan troen kan leves, sier hun.

Det blir mye musikk under gudstjenesten. Lokale musikere bidrar i bandet, og kirkemusiker Hans Olav Baden gleder seg til å spille både salmer og Pippi-sanger.

– Mye av identiteten til disse karakterene ligger i musikken. Så når Emil i prekenen skal fortelle oss om når han inviterte fattigfolket på julemiddag, må vi jo selvfølgelig følge opp med litt Emil-musikk, sier han.

Menigheten oppfordres til å komme kl 10.20 for gjennomsynging av gudstjenestens sanger og salmer. Etter gudstjenesten er det menighetens årlige sommerfest, med stort lunch-bord hvor alle bidrar med mat. Det blir aktiviteter for barna.Medvirkende:

Prest: Tone Stangeland Kaufman

Kirkemusiker: Hans Olav S. Baden,

HoBaKLUZZ,

Torbjørg Torp Nilsen

June Baarøy Myhrstad

Per Bondevik (bass)

Hans Petter Solli (trommer)

Camilla Sørensen (sax/fløyte)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.